Tema: Php
View Single Post
Staro 26.04.2005., 23:47   #2
munst0r
Premium
Moj komp

munst0r's Avatar

Datum registracije: Mar 2004
Ne postoji graficki PHP editor...
Kako ti mislis programirat graficki?

Ja uvijek PHP kod pisem u Dreamweaveru... i njega iskoristim dok treba napravit neku tablicu, ubacit form, ili nesto slicno... i onda PHP kod rucno pisem tamo gdje treba...

Doduse... mozda i postoji neki program koji je napravljen da ti nekako pokusa olaksat pisanje najosnovnijih PHP struktura...
Recimo... da mozes u tom programu napravit switch petlju tako da popunis neki obrazac, i onda ti on sam napise kod od toga... Ali ja nisam cuo za takav program... a ako i postoji onda je smece koje ti moze samo otezat rad...

Ne znam koliko si ti upoznat s time sto je PHP, a sto je HTML... Naime, PHP je pravi programski jezik, a HTML to nije... HTML je opisni jezik i sluzi se za prikazivanje teksta, grafike, ... sluzi za oblikovanje dokumenata... te je stoga normalno da postoje programi poput Dreamweavera i FrontPagea koji olaksaju izradu web stranica... tako da vise ne moras ni znat HTML kod...
I unatoc krajnjoj jednostavnosti HTMLa, Dreamweaver i FrontPage nisu dovoljno mocni te je ponekad jedini nacin da se nesto napravi dobro da sam zaviris u kod u sam nesto napises...

PHP nije opisni jezik i ne sluzi za prikazivanje svega i svacega... Web stranica se ne moze napraviti samo u PHPu, da se HTML potpuno izbaci iz upotrebe...
Nakon sto korisnik ode na neku stranicu napravljenu u PHPu, prvo se sav PHP kod obradi na serveru i ono sto dodje do korisnika je cisti HTML kod... dakle, PHP nema veze sa prikazom web stranica...
Iako je ovaj forum napisan u PHPu, ovo sto mi sada gledamo je cisti HTML...
munst0r je offline   Reply With Quote