View Single Post
Staro 04.06.2012., 15:06   #280
sdeki
Registered User

sdeki's Avatar

Datum registracije: Jun 2012
Meni navigacija ISKLJUČIVO služi za navigaciju! Izgled? Multimedia? To mi nije poenta priče. Promenio sam više navigacija (modela i proizvođača) i sada koristim BLUEBERRY (Kineska) sa najmanjim displejom(3.5") koja nova košta oko 50eur i FANTASTIČNO mi odrađuje to što GPS uređaj treba da radi. Mnogo bitnije je koristiti AŽURIRANE i najnovije mape. Svakako moja preporuka za jeftinije uređaje,kome su potrebni za osnovnu funkciju.
Takođe,baterije... nekada su lagano trajale po 4-5h aktivne navigacije(stariji Garmini) a sada su sve oko 1h-1.5h ali tu je auto punjač i to ne treba da vas opterećuje.
Mape za IGO sistem su dostupnije i češće se ažuriraju nego GARMIN,a za IGO takođe imaš više "proizvođača" mapa koji su VEOMA PRECIZNI po EU zemljama kao i Balkan. Što se tiče vožnje KAMIONA to treba da podržava softver određene navigacije,mislim da je GARMIN tu u blagoj prednosti i ali to košta. Naravno i IGO to podržava,evo moja gore pomenuta najjeftinija ima opcije za PEŠAK,AUTO,HITNA SLUŽBA,TAKSI,AUTOBUS i BICIKL (Ne znam da li je ta opcija AUTOBUS=KAMION - što se tiče mogućnosti kretanja po gradovima),dakle podržavaju to većina navigacija. Ali najbitnije je redovno i što češće ažurirati mape,jer se ulice menjaju(smernost,izgrađuju se nove...)

P.S. i veličina je bitna ja preferiram manje jer staje u džep - mislite i o tome