za početak pozdrav svima... da ne duljim, u nastavku slijedi opis problema kojeg imam i nadam se da neko može pomoći u identificiranju uzroka problema:
imam problema sa internetom zadnjih par dana pa se nadam da neko može pomoć u raščišćavanju situacije... naime prije 2 dana sam se prebacia na 3d paket (tj. stari se pribacia, prije je bia 2d net+tv) i dobia san thomsonov kabelski modem thg541 na koji san spojia svoj d-link dir600. prije pribacivanja san ima SA epc2100 modem i nikakvih problema nije bilo, sve je bilo odlično. nakon promjene modema, sve je u početku bilo u redu, al evo već drugi dan zaredon odjedanput izgubin internet na laptopu, a bez vidljivog problema (sve ledice na modemu i ruteru normalno gore). laptop i dalje ima IP adresu dodijeljenu od rutera i ulogiran se na sučelje rutera di se vidi da ruter i dalje ima dodijeljenu WAN IP adresu pa problema zapravo ne bi trebalo biti. isto je i sa mobitelom, spoji se na wireless normalno, al na internet ide preko 3G-a, a ne wifi-a. ne kužin u čemu je problem jer sve izgleda ok, al s laptopom ne mogu na internet dok ne napravin renew IP adrese na ruteru, i tada sve proradi. ako neko zna u čemu bi moga bit problem neka napiše svoje mišljenje...pozdrav i unaprijed hvala