View Single Post
Staro 01.06.2012., 15:10   #418
htc013
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Nov 2011
Citiraj:
Autor danijeldav Pregled postova
Evo da budem posten prema stock romu cackao sam ga 2-3 dana.
Posle duzeg testiranja stock roma ICS 2.0.2 i Xteam 3 roma navodim prednosti svakog:

Prestigio:
- Mozda nesto duze trajanje baterije (Ali ovo je nemoguce proveriti zbog glupog ICS-ovog podesavanja za bateriju. Ja ne mogu da shvatim da nemam mogucnost kao na GB-u videti koliko sam dugo koristio ekran,wifi,sleep tokom jednog ciklusa punjenja. Posle svakog gasenja uredjaja ove stavke se resetuju na ICS-u i to je glupo. Molio bi nekog da me prosvetli da li postoji apk pomocu koje mogu ovo da vidim kao pre na GB-u.).
- Pokazivac stanja baterije je nesto bolji tj. precizniji, mada iskreno ne valja ni na jednom ICS romu.

Xteam 3:
- postoje podesavanja sa usb, znaci mozete da namestite da ga komp vidi kao prenosivi disk (ovo je vrlo vazno jer sugavi mtp mod ne radi na svakom kompu i dozvoljava samo prenos media fajlova)
- wifi se nikad ne gubi (retko mi se desavalo na stock romu, ali se desavalo)
- flash radi mnogo bolje nego na Prestigio-u (verzija 11.1 flash video player-a radi gotovo jednako dobro kao na GB-u)
- zvuk je glasniji i to dosta glasniji (E ovo nijedan rom nije imao, pa tako skype moze raditi bez slusalica ali samo za audio pozive. Za video pozive su opet nesto zabrljali. Ali apk tipa Talking Tom i slicne sada rade bez sluski. Cak radi i Gtalk audio i video poziv (bez sluski) ali samo ako vi zovete)
- Ovaj rom je sveukupno brzi i nece mi se desiti da mi sistem trokira (pukne browser i slicno) kada mi stigne nova por na gtalk-u ili mail dok surfujem u Dolphin-u. Zaglupljivanja su redja i ovde ima nesto vise rama za korisnika tj. 283MB naspram 272MB na Prestigio-u.
- Root (a prednosti ruta su sto mozete instalirati par najboljih apk sa marketa koje ce vam olaksati zivot tipa Titanium Backup, Root explorer i slicne), vise mesta za instaliranje aplikacija (oko 1GB naspram 500MB kod Prestigio-a) i fenomenalni Rom manager apk.

Xteam 3 ima i fix koji treba instalirati odmah posle instalacije roma. Desavalo mi se da se s**** zvuk posle toga, ali jedan factory reset i jos jedan reset uredjaja resavaju problem.
Posto je taj XTEAM 3.0 na Italijanskom jeziku, da li je neko uradio instalaciju tog ROM-a pa mi moze iz licnog iskustva objasniti kako to da odradim u par koraka...Nisam NOOB ,nego ne bih da brick-ujem uredjaj.Skinuo sam taj rom i fix posebno..Nadam se da su to ovi fajlovi,evo slike ovde :http://prntscr.com/9z6xp
Hvala unapred!

Zadnje izmijenjeno od: htc013. 01.06.2012. u 15:13. Razlog: dodavanje linka
htc013 je offline   Reply With Quote