View Single Post
Staro 01.06.2012., 11:46   #1667
tOta
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jul 2006
@scp

Mogu pretpostaviti kako se osjećaš, pošto kao vlasnik NJO starog 1.5 godinu, prošao sam kroz dosta sličnih situacija, srećom moj nije imao problema sa autima, ali mačke mu i nisu baš drage te manji psi koji koji su "neustrašivi" - pušteni od strane vlasnika i onda bi se dokazivali tako što će se približiti mome psu i lajati...

Mislim da sam iz osobnog iskustva sa svojim NJO-em naučio jeste da pas se toliko i ne obazire na davilicu, koliko na to da ne smije to raditi. Vjeruj mi kako to smiješno izgleda, kada se ja nagnem do njegove glave i zaprijetim prstom, takve stvari mu pokazuju da radi ono što ne smije.

Moj savjet ti je daj mu do znanja da ti njega vodiš, znači čim počne pokazivati da bi on negdje sa strane, laganim potezanjem daješ mu do znanja gdje treba ići. Tako čim dođe do situacija kao sa automobilom, nemoj mu dopustiti da se krene prema automobilima, nego uhvati ga kratko na lajnu i vodi gdje si zamislio, lagane korekcije ako počne okrećati glavu. Na neki način ovo je i kolega predložio, samo pokušaj to prakticirati malo češće ne samo kod opasnih situacija, tako da će sa vremenom odnos između psa i vlasnika izrasti u onaj da će on tebe pratiti gdje ideš, naravno do neke granice.

Možda moji savjeti nisu najbolji, vjerojatno netko tko ima više iskustva mogao bi ispraviti neke stvari što sam napisao, ali mislim da će ti barem pomoći da izbjegneš potencijalno opasne situacije poput tebe sa automobilima.
tOta je offline   Reply With Quote