View Single Post
Staro 31.05.2012., 20:39   #10
lord051
Premium

Datum registracije: Apr 2005
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Vezano za stanje baterije, vidiš da je stanje iste problematično i ideš radit potencijalno zeznutu operaciju sa hdd - om a bez priključenog napajanja ?? Mislim, stvarno biser.
Da ne spominjem kako cijeli lap (pa i operacije sa hdd - om) radi sporije kad je "na bateriji".

ma ne, nisam radio bez prikljucenog napajanja, nisam tako dlu... u biti, ni nemogu, jer kazem, ako u struju nije ustekan laptop ne radi nikako, odmah se ugasi!

Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova

Temperature možeš provjerit sa x programa, između ostalih i sa AIDA64 (nasljednik Everesta). Ako su van normale, lap treba rastavit i očistiti sistem hlađenja od nakupljene prašine.

EDIT: Izgleda da ipak nisi napravio premještanje particija.
Najprije koliko ukupno particija imaš ?
Kako su raspoređene na hdd - u ?
Za ovo digni Paragon Pattition Manager i slikaj kako on vidi hdd pa to postaj ovdje.
Imam 2 particije, C i D ... na D-u imam puno slobodnog prostora, jednostavno zelim taj prostor dodjelit C-u, ali nikako ne uspijevam, pokusao sam i sa masu alata na Hirens boot CD-u, ali nista... jedino kako mogu je preko Acronisa iz Windowsa, ali tamo mi se laptop ugasi na pol postupka...

ne znam u cemu je problem, radio sam vec takve stvari, a sad me jebe ...

prvi korak odradim dobro, znaci odem na resize particije D, i smanjim ju na koliko zelim, i ostane mi dio slobodnog prostora(unlocated), sada taj prostor zelim dodjeliti particiji C ali ne uspijeva... odem na npr shrink particiju C, i jednostavno mi pise da nema raspolozivog prostora za prosirenje particije, tako u svim alatima, i u disk managmentu... a ako odem na shrink partition D to mi dozvoljava...ne razumijem...

Pokusat cu sa ovim Paragon Pattition Manager, samo ne sada, jer moram moram ic ca, ali sutra tokom dana obavezno!!!
lord051 je offline   Reply With Quote