Citiraj:
Autor Nikky
Uh šta volim isto pitanje i txt na bar dva foruma, Google vas pronalazi ko od šale.
Ma daj, kakav Word. Opcija cirkularno pismo može to odraditi ali tablice / polja u origigi Word izdanju su put na psihijatriju. Bolja je varijanta xls "modul" insertiran u Word dokument. Da bi cirkularno pismo radilo on generira sql bazu sa podacima koji se unose, dupli posao kad ih već imaš u Excelu.
Rješenje je:
- nabavi HUB1-1 formulare u A4 verziji (po 3 na jednoj stranici)
- da ne uništavaš formulare dok programiraš / sve namjestiš, napravi xy kopija na obični A4 papir
- otvori novi xls dokument i "razmjesti" polja za unos / print, nemoj štedit sa "viška" redova i kolona da imaš više mogućnosti finog podešavanja
- prvo se igraj samo sa jednom staranicom (3 formulara) a potom sa više stranica kako bi bio siguran da će sve biti na mjestu kada printaš xy formulara / stranica
- sada u Excel VBA isprogramiraš da rutina generira (novi) dokument koji točno izgleda kao manualno definiran u prethodnom koraku. U VBA imaš na raspolaganju sve portebno (od tipa i veličine fonta do širina / visina, . . .).
- preostaje ti isto u VBA napravit rutinu koja generira cijeli print job koji će selektirati / uzeti podatke iz postojeće tablice članova i izgenerirati dokument za uplatnice > print.
|
hmmmm... nisam očekivao da će se odmah moj "dupli" post otkriti... jednostavno sam mislio da je bolje pitati na dvije strane, od viška solucija glava ne boli! :-)
na tragu tvog rješenja sam i ja bio jedino što mi za to rješenje fali malo znanja iz VBA. ali pokušati ću, hvala na savjetu!