Citiraj:
Autor mhadina
Stvarno nemam vremena tražiti informacije čitajući cijelu temu par sati... Ukratko, koliko bi bilo pametno i teško (č: u kilama živaca) baciti se na prodaju nekih igračih karata LOTR i sl.?
Po mogućnosti želja je riješiti se cijelog kompleta/kolekcije po mogućnosti od par stotina komada od jednom, tipične vrijednosti cca $5 po karti, preko ebaya? Ili ipak ne?
Imam složen ebay račun, i desetaka kupnji, i paypal kao posrednika.
Znam da moram ponovo čačakati s ebay-em i paypalom, slati sto dokaza, ali i da sve to uspijem riješiti, ponovo je sranje s primanjem uplate na tekući / žiro / devizni, kako god...
Znam da me čeka i provizija po uplati kod paypala pa na banci, ZABA, itko?
Nadalje, što preporučate kao naj opciju za prodaju - licitaciju s postavljanjem minimalne cijene ili kako?
Kako ide slanje poštom u npr. SAD, ima kakvih ograničenja, ili limita kojih se treba držati da me en oderu negdje na putu?
Može ukratko, dalje ću istraživati...
hvala
|
znači prvo koliko kila živaca? pa zapravo ne previše ako imaš paypal rješen, to ti je kratko dok središ seller account, bitno je da napraviš dobar opis stvari i postaviš sve podatke točno kako je, i nemaš puno muke...
preporučio bih ti ebay jer ti je najviše kupaca tamo, kod nas će ti te karte teško ić bojim se... provizija ti nije nešto, withdraw na visa račun je oko 5$
slanje poštom ti je klasika, dobro je kod kuće zapakirat u onu pucketavu kuvertu, ostavit svakako otvorenu i platit preporučenu pošiljku da imaš tracking number, to je zapravo obavezno ako se želiš osigurat (dijelom) od scama
bilo bi dobro prije prodaje staviti na vagu (ili otprilike ocijeniti) težinu paketa da znaš kolka je poštarina i da ju kao takvu navedeš u cijeni... isto aukcija bi bila najbolja ako bi počinjala sa minimalnom cijenom... ako je roba likvidna, nemaš problema...