Vratija se šime iz jamerike ! ovaj, sx763 je debrikan
Izvan svih ovdje opisanih procedura (obje teme) i onog što sam igdje na netu našao u ova dva i kusur mjeseca istraživanja.
Nakon ranijih (
1146) svekolikih upucavanja (failsafe, tftp2) i nuđenja (server) svih mogućiih imagea je ruter zaglibio u modu prije bootanja (ping response ttl=128).
Posljednje sam probao sa tftp2 ubacti bootcode; originalni, annex-a, dd-wrt, te openwrt.
Ništa se nije promjenilo.
Pustio sam ga da se odmori tri dana (neki vele da je to njima pomoglo
Na nevinom ubuntu 10 (pobrisan disk i instalacija s dvd-a) sam iz terminala pozvao instalaciju tftpd i prihvatio sve promjene, pa je instaliran tftp-hpa i pokrenut kao servis.
U osnovnu mapu servera (kod mene /tftpboot) sam metnuo sve datoteke (one iste s kojima sam već isprobavao)
Sa adresom 192.168.2.16 i pristupom 192.168.2.1 sam restartao tftpd sever, srknuo kavu, pokrenuo grafički nadzor sustava, udahnuo duboko i uključio ruter.
Nakon par sekundi je počeo niz od desetak malih špica transfera, u 10-15 s ukupno. Tek malo jače od pingova. To bi mogao biti bootcode ili secondary???.
Nako deset min, sa vraćenom adresom 192.168.1.16/1, sam ga pingao i ništa. Ko i petstopedesetdevet puta prije. Uslijedio je tvornički reset.
Ponovo sam ga pingao i javio se,
ali sad je bio ttl=64, znači da se
os vrti, ali ne znači ništa više.
Bez gašenja rutera sam se preselio na domaće igralište (xp). Iz puttya ssh me pitao za ime lozinku, al mu
ništa nije pasalo, ni operator/operator ni root/admin.
Pozvao sam ga iz browsera i odgovorio mi je
Citiraj:
OpenWrt | Attitude Adjusment (r31118)
|