View Single Post
Staro 29.05.2012., 03:14   #3585
Dr_faca
Premium
Moj komp

Dr_faca's Avatar

Datum registracije: Oct 2010
Citiraj:
Autor zulije Pregled postova
pa nije to novost... tu ima više razloga... prvi je strah amerikanaca od inozemnih kupaca, oni vole prodat samo dalju u SAD ne izvan jer se boje scamova ko terorizma, samo su scamovi opravdaniji , onda ti tu dođe i prelijevanje temeljne cijene na shipping radi manjeg fee-a i na kraju psihološki efekt, jeftinije su početne cijene jer je većina cijene već u shippingu, brzopleti su tu najebali

inače da... shipping fotoaparata iz UK-a košta 3 funte, sve iznad je krađa jer na paketu piše upravo ta cijena iako sam ja ''morao'' platit 10 funti
Amerikanci su definitivno najgori buyeri/selleri,opekao sam se jednom i nikad više,definitivno su za izbjegavat u bilo kojem slučaju.
Ukratko slučaju,amerikanac kupi item,ja ga pošaljem,on nakon što ga je primio digne dispute da mu se ne sviđa i naravno ebay "presudi" u kupčevu korist,ja moram vratit pare kad mi pošalje item.On pošalje item ultrafast jako brzom poštom,koja je stigla za 3 dana,zapne na carini i dobijem od carine poziv da donesem račun,naravno ja nemam račun,ae ti njima objasni odkud to tebi(probao sam,ali su jednostavno preretardirani).Naravno item ostane na carini i vrati se u SAD -,-(a nebi ga sad propucao).Naravno ebay/paypal je refundirao kupcu lovu,a meni je uzeo fee za prodavanje i paypal za transakcije.Šta meni u cijeloj to priči nije bilo jasno kakav inat ima frajer.Platio je item 85$,i kao ne sviđa mu se ,traži refund,bla,bla,ja sam naravno negodovao i digne dispute i ima rok 10-15 dana(ja mislim,ako se dobro sjećam) da stavi tracking number kao dokaz da je poslao i on stavi točno zadnji dan,osim što je poslo tom brzom poštom,išao sam izračunat na usps-ovu stranicu i pročitam da takav shipping dođe 70-80$,i sad nek mi neko kaže da se to njemu isplatilo,kakav inat moraš imat da ideš to radit.Eto toliko od mog(kratkog ) iskustva sa amerikancima,tko god će imat posla s njima sretno!
Dr_faca je offline   Reply With Quote