dakle kad smo kod dojmova o iphoneu... koristio sam niz androida, nekoliko symbiana i naravno ostale starije sustave... i daleko najgori je iphone... ajmo redom (opisano vrijedi za iphone 3gs.. dakle napredak njihove tehnologije do 2009. godine)
prvo... na 3gs nema bluetootha osim za slušalice... to bi ukratko značilo da se dva iphone-a ne mogu nikako međusobno spojiti da bi se prebacio neki file a da se pritom ne koristi internet -> sjećam se stare nokie 6600 iz 2003. na kojoj se to bez problema radilo
drugo... nema memorijske kartice... to je najveći minus možda... sve je ok da iphone ima veliku internu memoriju ali nek podržava bar 1gb karticu, samo da ju mogu selit s jednog na drugi mobitel... isto, nokia 6600 to ima
treće... ''izvoz'' kontakata... postoji mogućnost za uvoz kontakata sa sim kartice na iphone ali izvoz je heh u 2009. godini nemoguć... to se točno sjećam da sam radio na Alcatelu One Touch Easy... ni ne sjećam se godine... uz to nema filtriranja kontakata na SIM kartici od onih na telefonu...
četvrto... brisanje kontakata... ima slučajeva kad želiš obrisat od 250 kontakata njih 125... za svaki kontakt treba napravit jedno 5 radnji da bi se obrisao što kod prastarih mobitela ide u dva poteza ''Delete selected''
peto... fotoaparat... slike su loše realno, imao sam puno stariji samsung U600 sa sličnim specifikacijama fotoaparata (iako je tanji mobitel) koji je na 3.2 mpx radio puno bolje fotke... i uz to se moglo isključit shutter sound iako je zvuk zvona bio uključen što se na iphoneu ne može
šesto... flash na fotoaparatu... eto, znamo da velika većina mobitela to ima, ali iphone to ne treba očito... znači da svaka slika u mraku otpada
sedmo... spajanje na komp... sa mobitelima zaista imam ogromno iskustvo, i spajao sam sve mobitele koji su imali tu mogućnost na komp... ali nikad se nisam tolko namučio kao sa spajanjem iphonea... ubio bih osobu koja je izmislila onaj itunes program koji može uvest sve podatke OSIM fotografija...
osmo... wifi signal... e tu mogu reći da je iphone 3gs definitivno retardiran... ovaj ''mobitel'' signal hvata približavanjem ruteru na 3 metra... možda malo dalje... koristio sam dva puno lošija LG mobitela (po specifikacijama i cijeni) na istom mjestu, oni hvataju signal odlično ali iphone nema šanse
iphone ima i dobrih strana, par, brzina browsera i softvera fotoaparata... e to malo mobitela može nadmašiti, priznajem ali naveo sam primjere puno starijih, jeftinijih, lošijih i ružnijih mobitela koji su u nekim bitnim stvarima bolji
tekst posvećujem svojoj (prodanoj) nokiji 6600 s kojom sam čuda radio, ulazio u ROM, programirao u Symbianu 60 na mobitelu i koristio ga godinama bez ikakve zamjerke, hvala ti 6600-ice na tim godinama sreće
nemojte kaj zamjerit