View Single Post
Staro 28.05.2012., 15:15   #1159
MisterX021
Registered User

Datum registracije: Apr 2012
Citiraj:
Autor Mariyan Pregled postova
Možda sam zatvaranjem konzole stvar početno zabrljao prije dva mjeseca, a tad se nisam znao iskoprcati. Vjerojatno je svejedno dal se izađe iz konzole ili ne, jer ionako uslijedi reboot. Vidi post #1146.

To je bilo prije posta @MisterX021, a prema otljučavanju (po slikicama) iz drugog foruma i ovog tutoriala, a s mojom logikom da ssh konzola nebi smije ometati/blokirati upgrade iz web sučelja.

Ja sam izašao iz puttya. Varijabla "options" je bila postavljena na annex-a, učitao sam botcode_a.img i ruter se rebootao, dok je unutra još uvijek bio stari runtima za annex-b.
Sad je ruter zaglibio, jer mu nutra nisu štimale postavke za annex-a i stari runtime.

Po modificiranom tutorialu učitavaš samo runtime_a.img i nakon reboota je sve ok.

Tu malo iznad, u postu #1154, @Delboy daje uputu što ak se tu nešto izjalovi. Treba hard-reset, pa kroz ssh server runtime_a.img preimenovan u runtime.img, jer bootcode (to je onaj iz annexa-b) tada traži datoteku tog naziva.

Mora li se prije ulaska u web-sučelje rutera izaći iz ssh konzole, ili nesmije, ostaje nejasno.
..."Mora li se prije ulaska u web-sučelje rutera izaći iz ssh konzole, ili nesmije, ostaje nejasno"...

Izlazak iz ssh konzole ti nije bitan. Ja osobno sam jednostavno prvo ugasio putty pa onda preko web sučelja napravio annexA upload i to SAMO runtime BEZ bootcode-a.
Možeš eventualno nakon što utipkaš :
nvram_util set options = 2
upisati
nvram_util get options
da provjeriš da se router zbilja "prebacio" u annexA (mora biti 2), tada ugasiti putty i preko web sučelja ideš dalje na upload... uređaj se nakon nekog vremena sam resetira i to je to... AnnexA je tu!

Citiraj:
Autor funkee Pregled postova
Nabavit cu danas jos jedan SX763, pa da opet ne sjebem stvar, imam dva pitanja koja mi nisu jasna:

2. U modificiranom tutorialu od korisnika MisterX021 (klik ovdje), nakon sljedeca dva koraka u SSH-u:
> nvram_util set options = 2
> mngmt
on kaze da se uploada runtime_a.img kroz web sucelje modema. E tu me sad zanima da li ja, nakon sto u konzolu utipkam gornje dvije linije, mogu ugasiti SSH klijent ili on mora stalno biti upaljen sve dok se ne uploada taj firmware u modem?
Možeš ugasiti putty!

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 28.05.2012. u 20:52.
MisterX021 je offline   Reply With Quote