View Single Post
Staro 27.05.2012., 16:02   #1157
Mariyan
Registered User

Datum registracije: May 2012
Citiraj:
@funkee
2. U modificiranom tutorialu od korisnika MisterX021 (klik ovdje), nakon sljedeca dva koraka u SSH-u:
> nvram_util set options = 2
> mngmt
on kaze da se uploada runtime_a.img kroz web sucelje modema. E tu me sad zanima da li ja, nakon sto u konzolu utipkam gornje dvije linije, mogu ugasiti SSH klijent ili on mora stalno biti upaljen sve dok se ne uploada taj firmware u modem?
Možda sam zatvaranjem konzole stvar početno zabrljao prije dva mjeseca, a tad se nisam znao iskoprcati. Vjerojatno je svejedno dal se izađe iz konzole ili ne, jer ionako uslijedi reboot. Vidi post #1146.

To je bilo prije posta @MisterX021, a prema otljučavanju (po slikicama) iz drugog foruma i ovog tutoriala, a s mojom logikom da ssh konzola nebi smije ometati/blokirati upgrade iz web sučelja.

Ja sam izašao iz puttya. Varijabla "options" je bila postavljena na annex-a, učitao sam botcode_a.img i ruter se rebootao, dok je unutra još uvijek bio stari runtima za annex-b.
Sad je ruter zaglibio, jer mu nutra nisu štimale postavke za annex-a i stari runtime.

Po modificiranom tutorialu učitavaš samo runtime_a.img i nakon reboota je sve ok.
Citiraj:
@MisterX021
Nakon ovoga dalje idete preko web-stranice od rutera i ubacite SAMO runtime_a.img (BEZ!!! bootcode.img).
Tu malo iznad, u postu #1154, @Delboy daje uputu što ak se tu nešto izjalovi. Treba hard-reset, pa kroz ssh server runtime_a.img preimenovan u runtime.img, jer bootcode (to je onaj iz annexa-b) tada traži datoteku tog naziva.

Mora li se prije ulaska u web-sučelje rutera izaći iz ssh konzole, ili nesmije, ostaje nejasno.
Mariyan je offline   Reply With Quote