26.05.2012., 23:20
|
|
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
Citiraj:
Autor M.U.P.
neznam kakva je situacija sada, srednju sam zavrsio prije nekih 6 g, al dok sam pohadjao skolu niti jedan ucenik iz niti jednog razreda, iz niti jedne skole iz okolice nije znao za ikakve pogodonosti, besplatne licence..
tu ne vidim kako je kriv taj ucenik, jos manje roditelji koji su do tad racunalo vidjeli samo u banci..
al sjecam se predmeta informatike, recimo iz srednje gdje se radilo naravno u officeu, za homework se imalo proc to i to, napravit to i to.. u knjizi su bili zadaci taj i taj.. i kako sad to obavit kad ti nitko ne kaze nis?
a svjezi primjer iz skole u kojoj sam zavrsio nedavno tecaj za mreznog - da bi prosli instalacije winsa i pospajali par kompova, od doma smo morali nositi piratske winse.. i sad tko je tu lud..?
ovo generaliziranje gore ima smisla koliko ga i nema..
a jos manje izdvojeni primjeri koju su sve samo ne reprezentativni..
da, narod nam je u velikoj mjeri takav.. novih auta ima vise nego novih carapa, pa je opet prosjecna starost vozila u hr nekih 14 godina..
smetnete sa uma da nije hrvatska samo zagreb, rijeka i jos pokoji veci grad, vec da je hrvatski prosjek u globalu malo drukciji..
kazem, sve to ne opravdava piratstvo, ne opravdavam ga ni ja, al treba bit malo realniji i gledat situaciju kakva zaista i je, a ne stvarati primjere od "izmisljenog" hrvata katolika..
|
svaka čast na postu.. 
|