Citiraj:
Autor Aren
Kao što naslov kaže.
Imam kolekciju od 200-tinjak LP-eva i neke od tih bih htjela zripati (sentimentalno sam vezana za te ploće a nikada nisu izašle kao CD-ovi). Ono što me zanima, da li netko zna gdje ima kakav jeftin gramofon za kupiti koji ima mogućnost spajanja preko USB-a na PC (bilo ih je prije par godina u Mercatoru pred Božić  ). Neke ploće su u savršenom stanju a neke kao da ih je traktor preorao nekoliko puta. Znam da zvuk neće biti savršen ali bolje išta nego ništa. Ili još bolje (ali malo vjerojatno), da li postoji neko mjesto kamo se može odnijeti ploća pa da ti netko zripa (kao što odneseš stick u foto radnju pa dobiješ slike)?
|
Da si rekla 'skenirat stare negative' to bi bilo to. Napravit slike 's stika' je čisti print.
Jednom sam se tjedan dana zafrkavao s jednom jedinom pločom i nakraju odustao jer ono na disku i na ploči je bilo ko dan i noč.
Tako da bi moj savjet bio da pitaš na nekom audiofilskom forumu. Osim raznoraznih kretena bude i normalnih ljudi s voljnim momentom za 'dat ruke'. Ili još bolje , pitaj na glazbenom forumu.
Ploča je medij koji se troši a na to pogotovo utječe jeftini i nepodešeni gramofon. Za poštimat gramofon ipak treba malo iskustva do kojeg se ne dolazi tek tako a da ne govorimo o "lakoči" digitaliziranja ploče / kombinaciji gramofon + računalo.