Citiraj:
Originally posted by vodokotlic
sad si me zainteresirao za taj bose. nekak mi je tesko povjerovat da iz toliko malih zvucnika se moze dobit dobar zvuk.
samo mi reci di mogu otic i poslusat ih. i dal mozda znas dal bi bilo moguce uzeti ih na dan-dva pa poslusati doma prije kupnje?
P.S. ako si mozda slusao Altec lansing MX5021, jel ih mozes usporedit s bose-om
|
Ni ja nisam vjerovao dok nisam to čuo. Za PC multimedijski sustav, garantiram da ne postoji bolje, jer sam bio u tim vodama donedavno i dosta sam toga imao i čuo.
Kada to čuješ, fascinacija ne nedostaje - iz minijaturnih satelita izlazi nevjerojatno veliki zvuk.
Bose specifikacije drži u tajnosti i zbog toga mu mnogi zamjeraju, jer smatraju da vara.
Ja smatram da je stvar upravo suprotna - oni su, prema onom što sam čuo, unutra ugradili zaista svemirsku tehnologiju. Postići zvuk takve skale i autoriteta iz tako malih zvučnika rasteže fizikalne zakone do samih granica. To objašnjava i dosta visoku cijenu (iako dio cijene odlazi i na brand)
Taj sustav čuo sam dva puta na dva mjesta, slušajući sa materijalom kojeg poznajem. Prilikom jako velikih glasnoća dolazi do izobličenja, no takva glasnoća neće ni trebati prosječnom korisniku. Do te razine, zvuk je nevjerojatno ugodan, širok i velik. Bose koristi nekonvencionalni pristup (zbog kojeg ga mrze audiofili ali audiofilija mu nije ni namjena) da ima ugrađen ekvilajzer koji "popravlja" glazbu. Iako sam bio skeptičan, moram priznati da me rezultat iznenadio - idealno i za loše materijale kojima će udahnuti novi život.
Možeš ih poslušati u AsCommu (Lifestyle) slušaoni u Maksimirskoj u ZG-u, a prije dva tjedna bili su izloženi u Technomaxu u King Crossu (ZG). Za sve izvan ZG-a ne znam...