Registered User
Datum registracije: May 2012
|
sx763 flash umjesto Annex A je brick-total, pa nekak u filesafe ui, ali nikud dalje
Ruter: Siemens Gigaset SX763 WLAN dsl, Made in Germany, Manufactured by Sagem Communications SAS po licenci Gigaset Communications GmbH, Annex B, v2 S30852-S70x-xxxx. Originalni firmware 4.3.52.21.07, downgredan na 4.3.52.21.01 annex b, s uspješnim testiranjem (internet, wlan)
Računala: Windows XP Home SP3 (autoupdate)+IE 8.06+FF 3.0.11+AVG free na amd sempron 3000+/1G; Ubuntu 10.04(lucid)+FF 10.01 na IntelP4 dual 2.8/1G
Iskustvo: ponešto, malu grijalicu se515 flashanu na rta770wau annex-a koristim cca pet godina na optimi
Sredinom 3/2012 sam sx-a glatko otključao uz downgredanje fw, po (tada nađenoj) uputi IvanC na ic ims forumu. Trebao sam aneks-a za optimu (i još trebam), a za nastavak po Hackervis uputi nisam imao aktivnu web konekciju zbog različitog annexa. Guglanjem sam tada stekao dilemu da se možda fleša samo a na A, i samo b na B.
Sredinom 4/2012 sam krenuo u kombinatoriku sveg pročitanog i Hackervis-ove upute za annex-a (ali offline), s tim da sam nakon (putty) "~ # nvram_util set options = 1" i "~ # mngmt" izašao iz konzole (dobro ili krivo?) "~ # exit", i ak se dobro sjećam valjda"IGD.> exit " (u svakom slučaju, zatvorio sam putty), ušao u web ide rutera, isključio firewall, zaustavio avg, te pokrenuo učitavanje lokalno spremljenog bootcode_a.img. Na poruci o učitavanju i potrebi čekanja reboota je web stranica ostala smrznuta. Par puta sam produžio neaktivnost antivirusu (po 15 min max) i ostavio ga do idućeg dana, s istim sadržajem stranice, kad sam isključio svu opremu.
Nakon uključivanja rutera i računala svijetle samo ledice: Power i Lan1. IP je već bila i ostala fiksna, IE: http://192.168.1.1. "Page not found!",
cmd ping 192.168.1.1 "Destination host unreachable". Hard reset nekoliko puta, (nisam zanao za eventualnu 192.168.2.1), nula bodova. gecrk.
Nakon puunoo reseta 30-30-30, hopla, nije gecrk!
ping 192.168.1.1 Reply from 192.168.1.1: bytes=32 time<1ms TTL=64. Idem probati IE http://192.168.1.1 Failsafe UI edit_box (prvi susret, google?)
Pod predpostavkom da zbog nečeg nije obavio učitavanje, iz filesafe -> Browse bootcode_a.img pa submit: Internet Explorer cannot display the webpage. Zatim sam probao runtime_a.img, isto.
Puno puta. Firefox isto. Ubuntu nakon instalacije 10.04 i starijeg FF10 uploda (grafika i broj by odgovaraju), ali na stranici je smrznuta poruka za čekanje. IE izbacuje i kad se maknu sve dostupne zaštite.
FF3 na XP-u isto radi kao FF10 na ubuntu, uz Tools/Options/Security/Exceptions pa: address add 192.168.1.1 i 192.168.2.1.
Putty: Connection refused (192.168.1.1). WinScp neznam postaviti ni nakon podosta sati (rupe u znanju, možda i jesam postavio ok, ali nop). TFTP2 nop. TFT Connection refused. ... (atftp...)
auto ip: nop ;o(
Tu sam se raskalašio: openwrt-sx76x-annex-a.image, pa annex-b.image, webflash, uImage, primary, secondary, runtime... neznam više ni što sve ni redosljed. Sve po više puta (uz poneko zaglavljivanje i hard reset) i sve čorak. I preko Failsafe i tftp iz konzole i iz utility programa. (Isprobao sam hrpu preporuka sa neta, ali ko da i nisam).
Nije baš da sam napravio sve moguće. Ne baratam baš s razumijevanjem s portovima. support.microsoft.com/kb/239924 me izbacio prije neg sam stigao zapisati postavke isključivanja media sensing i više me ne pušta nutra :O, ne mogu postaviti switch jer ga nemam, ni bridge ruter jer mi optimin huawei ima samo jedan port, za kd318mui neznam i ne mogu naći potreban napon/adapter?, a se515 ne diram ni za živu glavu (nema cfe .
Status na fix: 192.186.1.16/192.186.1.1
web: Failsafe UI (IE: nop, FF: uploda ali no change-no boot)
cmd: ping: TTL se do nedavno mijenjao sa 128 na 64 poslije petog pinga (default time). Sad je TTL=128 (beskonačno)
putty: Connection refused
tftp2: Erasing flash...: Retray (do 99) uz 1-2 blinka (gašenja) Lan1 u toku sesije. Ponekad treba hard-reset (običan) za povratak konekcije, nakon nekog runtima
cmd: arp -a: 192.186.1.16 00-01-02-03-04-05 dynamic (??!, doslovno)
Status na fix: 192.186.2.16/192.186.2.1
web: Internet Explorer cannot display the webpage
cmd: ping: Destination host unreachable
putty: ssh otvori praznu konzolu s kursorom bez prompta
WinScp ne razumijem dovoljno.
Dali je u ruteru tftp server ili klijent? Gdje sam uopće (bootloader ?) i kako se isčupati. (kolko je poštarina za kabel 
Mogu li ugurati kakvu skriptu da nutra napravi reda? Kakvu i kako?
|