kakve su to gluposti oko te državne mature i tih upada na faksove.
Ja kad sam upisivao faks, lijepo je bio prijemni ispit. nikakve ocijene iz srednje i matura nisu vrijedile. samo ako si imao sa nekime isti broj bodova, pa se onda gleda srednja.
i po meni, to bi bio najpošteniji upad na faks.
Jer, ako osoba A dolazi iz neke gimnazije iz Zagreba ili nekog drugog grada i iz središta, donese recimo 4-ke, a osoba B iz neke gimnazije ko zna odakle i donese 5-ice, osoba A je lošija, a osoba B nema bele dume ni kaj upisuje, ali je nažicao ocijene jer mu je trebalo za faks.
isto vrijedi i za srednje. i tamo bi uveo prijemne ispite, kao pred 20-30 godina. ja sam 7. i 8. prošao sa 3 zbog dugog jezika i tvrdoglave naravi. jedva sam se upisao kao elektroničar u tehničkoj školi u karlovcu, a ispred mene su bili brđani iz okolnih brda oko Karlovca koji su donesli 5-ice iz svega i imali max broj bodova. na kraju su pali prvi razred jer nisu imali pojima ni o fizici, matematici, stranim jezicima, a ja sam bio, da se pohvalim, jedan od top 3 u razredu i imao sam 3 samo iz povijesti i hrvatskog
stoga, ova bolonja je idiotizam totalni jer nemaju svi jednake šanse i dupelizci se mogu izvući