Citiraj:
Autor housel
Canon 1100D+18-55III, 3299kn u Konzumu.
@aski
baš s kolegom raspravljam o tome je li bitan AF motor u tijelu, njemu nije, meni je.
Kolega već dulje vrijeme govori da to nije bitno. Nagovarao sam ga na d90 a on je ipak uzeo d5100. Sada je na red došao telac pa lupa glavom od zid 
Da me slušao, mogao je uzeti 80-200/2.8 AF-D ED za cca 5000kn a sada ako želi iste performanse telca, mora uzeti 70-200 za min. 8500kn. Taman jedan širac ode u vjetar 
|
Imalo bi smisla kad bi uspoređivao dva ista objektiva od kojih jedan ima motor, a drugi ne, ali to nisu isti objektivi. 70-200 je noviji i slikom kvalitetniji objektiv koji još ima i stabilizaciju. Tih 3500kn više se sigurno isplati dati za njega, bez obzira koje tijelo je u pitanju.
Citiraj:
Autor afterburner
A evo jucer san gleda cijene i najjeftiniji je bija 16200kn a danas je ka na akciji nekoj 15600 ali ga naravno odma nestalo sa lagera  zato me brinu te cifre oce rast ili padat...
Al ono 90 posto da cu ga uzet uskoro  je da cu malo stucat koji misec ali mislin da se isplati.
|
Definitivno preskupo, po oglasima su za 13k kuna novi zapakirani, obično iz Mađarske, Austrije ili Italije. Ako si negdje blizu granice vjerojatno bi ti se više isplatilo poći u susjedstvo, kupiti aparat i vratiti se s njime nego ga kupovati ovdje. 5d2 je vrhunski aparat, i ne znam što to 5d3 ima da bi se nekome tko ga ne dere 8 sati dnevno isplatilo kupiti noviju verziju. Evo i ja ga čekam da dođe negdje na desetku jer se za 13k mogao nabaviti i prije nego je izašla trica, pa se nadam da će dvica uskoro još pojeftiniti. Što se 5d1 tiče, dosta drži cijenu, ali to je ipak zastarjeli aparat, sa jako dobrim senzorom doduše, ali mu fali puno stvari koje noviji model ima.