Drago mi je da ti se sviđa. Ja sam trenutno na Das Keyboard i vrlo sam zadovoljan s njom, nakon što sam imao priliku isprobati dosta kvalitetnih mehaničkih tipkovnica ostao sam na Das. Filco mi je takođe vrh ali mi nekako bolji osjećaj s PBT plastikom nego ABS. Ovo s ghostingom što antrax spominje se ne manifestira na novijim revizijama tipkovnice, barem meni nije.
Mogu reći da mi je drago što sve više ovih "gamerskih" tipkovnica ubacuje mehaničke switcheve tako da ima nekog izbora jer je ove kvalitetnije marke mehaničkih tipkovnica stvarno teško nabaviti u Hr. Meni npr. smeta taj pretjerani branding po tipkovnicama i svjetleće tipke (ovo možemo uzeti s nekom rezervom jer mi Deck Legend izgleda perfektno ali kod mene je rad uvijek uz neko minimalno svjetlo jer ne volim potpuni mrak zbog zamora očiju) te hrpa macro tipki, međutim shvaćam da ima ljudi kojima to igra ulogu pri odabiru tipkovnice i isprobao sam da ponekad dobro dođe i u profi radu (zanemarit ću igre za sad).
Meni je prvensveno trebala tipkovnica za intenzivno tipkanje i sa clean look-om a Das mi za to paše idealno. Naravno plavi switchevi su idealni za tipkanje ali meni su vrlo ugodni i pri igranju tu i tamo (TF2 i SC2 nisam imo nikakvih problema mada shvaćam pontu da recimo za kompetativno igranje FPS-a nisu najbolji).
Još samo da se osvrnem na gore kolegin post
Citiraj:
Autor brzinac
po meni odabir tipkovnice je ustvari odabir po osobnom ukusu i potrebama...probao sam i udovicu i g510 kao i dosta ostalih recimo "gamerskih" tipkovnica i sve od njih imaju svoje mane i prednosti doduse vise prednosti nego mana ali sto se mene tice kod vecine njih nisam mogao probaviti visoke tipke
do prije par godina su mi mis i tipkovnica bili sporedna stvar u zivotu ali otkako sam poceo sjediti za kompom duze shvatio sam ustvari sto znaci kvaliteta... kako sam isprobavao razne tipkovnice najveci mi je problem bio zapinjanje prstima za visoke tipke (kod onih koje su ih imale) ....pa sam uzimao kojekakve NN marke sa niskim tipkama koje su se u pocetku pokazale odlicnima ali nakon samo par mjeseci koristenja su pocele otkazivati i gubiti odaziv
|
Naravno da je odabir tipkovnice stvar osobnog odabira i prioriteta ali ja recimo ne mogu nikako smisliti te tipkovnice s low profile tipkama (imao sam jedno vrijeme prije Hiper Clavier) i ne znam kako netko može zapinjati za ove normalne tipke
Meni te low profile tipke nemaju nikakav feedback i užasne su za duže tipkanje. Dok jednom probaš mehaničke switcheve ja ne vjerujem da ćeš se vratiti na membranske međutim to je neka vrsta luksuza i dosta ljudi na to ne obraća pozornost i realno im nije ni potrebno. Ali eto svatko ima neko svoje veselje i kupuje ono što ga razveseljava. Meni je recimo kod rada na kompjuteru vrlo važnija udobnost i kvalitetna periferija nego dal ću imati koju sličicu više u nekoj igri

Eto toliko od mene