View Single Post
Staro 23.04.2005., 12:41   #32
Darth Vader
Dark side Moderator
Moj komp

Darth Vader's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
Citiraj:
Originally posted by syss
bas naravno da nema svrhe stavljat u vrata.

ma možeš ti bas podesiti, nije to uopće upitno, samo mislim da takvo rješenje i neće zvučat bog zna kak. jedino da prednjima odrežeš bas, a da to ne utječe na linijske izlaze prema pojačalu (ne bi trebalo, ali ako volume utječe - nisam baš siguran)... worst case scenario... iza lupa - naprije krči pri većim glasnoćama i to ti je to. da ne spominjem kako se naprijed raspada zvuk na većim glasnoćama jer kazić i nije bog zna kakav izvor snage, dok iza tuče li ga tuče.

@darth... ako nisi čuo kvalitetni sistem sa 2-sistemcima naprijed i bas u gepeku onda - pst... naravno ne u kadilacu, nego nečem manjem što ima dobru komunikaciju sa gepekom. namjena staržnjih ovala je čisto rear-fill za putnike odozada jer ti te zvukove čuješ 20 puta tiše nego ekipa što sjedi iza.

sigurno znaš koliko W ima sony (i njemu slični) 4x50W... to ne daje ni 20-25W čistih wata, ali da lupa - lupa.

ja sam totalno drugi sistem mu predložio... prvo kazić (praktički bilo koji mass proizvod sa linijskim izlazima), prednji 2-sistem odvojenih drajvera i pojačalo. to se da strpat u 2-2200kn. spoji si frontove na pojačalo i za početak raj od zvuka (naravno flat u basu), poslije samo bubne sub u (ovisno o željama) closed, br ili bp kutiju... osobno smatram da je veliki sub (30cm) u manjoj zatovrenoj kutiji je prava stvar.

Prijatelju procitaj malo postove. Rekao sam da svako slaze sebi po volji, da su svi auti drukciji i da na kraju ima raznih rješenja.

Cuo sam tvoju semu dvosistemci + sub ima frend u Cliu i onako ne zvuci lose reko bi OK. Ja vise volim kad imam 2 zvucnika naprijed 2 iza + bas. Naravno veci je auto pa zato treba, dok recimo u Cliu radi i tvoja shema ok.

Za Sony isl proizvode sam vec prethodno objasnio da nemaju nikakva pojacala pa se necu opet ponavljat mozes procitat gore.

Ja sam predlozio kombinaciju koju sam cuo vec u jednom Golfu i zvuk je ok. Nista ekstra glasno i pretjerano kvalitetno ali ok.

Slazem se si s tvojim prijedlogom da bi sve moglo na pojacalo, naravno to je uvjek najbolje rješenje ali covjek je rekao da ima oko1800 kn pa kad odbijes kaz i zvucnike bas i neostane za pojacalo. Kad bi tu uletio i neki sub trebo bi onda i kondenzator jer ode akumulator.

Na kraju sve je stvar love, ukusa i kakav mjuz se slusa. Prema glazbi radis svoj sistem.