View Single Post
Staro 23.04.2005., 12:14   #7
RAK
Feldwebel
Moj komp

RAK's Avatar

Datum registracije: Feb 2002
I Torova i Animalova su takve. To ne znaći da je to loša ploča. Samo ima "mali" bug. Važno je znato za njega.

Ne mogu ruku u vatru staviti da to rješava problem, ali... Jumper ima dva položaja na tri pina. Od +5V do tog jumpera je izgorio vodić bakra. Cijela se štampa digla. Bilo je baš spaljeno onako kako se to događa kod preopterečenja ili kratkog spoja. Da je jumper bio u drugom položaju, zasigurno ne bi dalje išlo. Nema fizičke mogućnosti. Ali ploče su napravljene u 4x ili 6x štampi pa sada ti znaj što se događa u onima koje ne vidimo.

Da bi se komp palio preko USB-a valja na USB-u biti stalno pristutan napon od 5V. Isto kao i kod paljenja na ploči. To je ATX standard. Kratkim spajanjem ploča se pokreće. Tih 5V ostaje i nakon paljenja kompa. Završeci toga su u USB kontroleru i u chipsetu. Jedino ga tako može i upaliti.

Kao što rekoh, nisam siguran da je to rješenje ali velika je vjerojatnost da to može spriječiti pregaranje ploče. Neka i jedan USB crkne samo da ploča ostane na životu.

Ovo za temperaturu ne znam. Nikada nisam niti probavao. USB kod prijenosa mora trošiti proc i to jako puno.
Elegantan kao leopard

Nisam to ja, to je moj komp.
RAK je offline   Reply With Quote