rak, jel torova ploča bila chaintech znf3? nekako po sjećanju mi se čini da je jer se svojedobno hvalio kako ima heben zvuk o/b

... nego, pitam zato što mi se čini da je chaintech isto jedan od proizvođača koji pati od tog problema. jednom tipu su već dvije chaintech vnf3 ploče umrle kao posljedica korištenja usb uređaja koji konvertira/kodira video zapise (neznam detalje o uređaju, samo znam da kovertira potpuno neovisno o kompu). uređaj se napaja u potpunosti preko usb-a. premda proizvođač reklamira da usb izvedba ima zaštitu preko osigurača, dotična očito ne funkcionira kako spada (ili ne funkcionira uopće). ploča također ima jumpere za omogućavanje paljenja kompa putem usb uređaja, jesi siguran da se isključivanjem tih opcija može spriječiti problem?
kad smo već kod usb-a, vidio sam još jednu neobičnu pojavu. prilikom priključenja nekog usb uređaja tipa stick, na nekim pločama temperatura proca poraste, i to čak do 8°c! stvar nije u nekakvom bugu pri mjerenju jer temperatura ne skoči instantno već kroz određeni vremenski interval (istina mali). iskapčanje uređaja rezultira padom temp, također kroz određeni vremenski interval. prema task manageru, za vrijem porasta temp nema procesorske aktivnosti. kod mene to nije problem, ali sam vidio na nekim forumima da se dešava sa nf3 pločama.