Citiraj:
Autor kopija
Oko 20-og bi trebao izaći novi Prestigio, navodno po cijeni od 220€, pa se strpi i uzmi pravu stvar za par stotina kuna više.
|
tako je. 8" model je već stigao, 1299kn. za 9" se još ne zna cijena kod nas. ako ju ne "zapapre" na račun IPS ekrana, mogla bi to biti ne tako loša kupovina.
Citiraj:
Autor Graficar
Mogu li mi ponosni korisnici tableta dati par odgovora, tocnije svojih misljenja...
Sad...
Veliko pitanje za mene je Windows ili Android?
Nekako mi se cini da je Windows vise "friendly", ali iskreno, nisam imao prilike tipkati po Androidima, pa mozda i pricam iz dupeta... Dakle moze li mi netko reci zasto Windows naspram Androida, tj. zasto je Android bolji od Windowsa (kod tableta).
Uglavnom, nekako moje "mush have" opcije tableta su:
Dijagonala: 10.1" na vise
Memorija: prosirivo (SD kartice i sl. ili externi usb hdd)
Konekcije: Wifi, 3G (po mogucnosti 4G - moze i u obliku sticka)
Korisnost: prakticki da mogu vecinu Office stvari napraviti na njemu...
Igre: bilo bi zgodno, ali to mu nije prva namjena (zato je i iPad iskljucen)
Cini mi se zgodan Asus EP121 u Windows opciji (iako preskup), te Asus Eee Pad Transformer u Android opciji...
Ima li tko kakvu preporuku?
|
ekran-10" je za sada maximum. sve preko toga su ultrabooci - prijenosna računala (od onoga što se da nabaviti kod nas!)
memorija-99% ti se da proširiti, no, što te interesira ram/rom ili storage flash? ram ti je najčešće 512, kod noviji modela 1gb. a kao storage idu sd i micro sd kartice. vanjski diskovi - uglavnom rade, ali treba paziti da li je usb port OTG ili nije.
konekcija-wifi-99,9% svi imaju, 3g puno manje i puno previše napuhana cijena ako je ugrađen, a kao opcija preko sticka - e, tu ti ostaje metoda pokušaja i pogreške - ako postoje ugrađeni driveri, radit će, ako ne, moš' se slikat'. TA opcija je često navedena u specifikacijama. 4g, osim ipada, još ništa, a ni on ne može kod nas raditi. priča sa stickom ti je ista. no, ako je 3g must have, onda ti je najjednostavnije ili se spajati preko mobitela ili kupiti neki od MiFi uređaja koje nude tcom i vip kod nas. prenosni hot-spot, ukratko. cijena bez ugovora oko 1000 kn. jedna sim kartica, do 5 računala bežično.
korisnost-ovisi o progamu kojeg budeš koristio. kao i na pc-u. imaš office, libre office, open office, ashampoo office, lotus office itd itd. svaki sa sličnim a opet različitim opcijama.
igre-ima ih. dobrih, loših, free, komercijalnih... ali, valjda ne očekuješ CoD na tabletu? ;-)
e, sad. windows ili android? windows imaš kod nas acer iconiu w500, ako se ne varam oko 4000kn. ima i tipkovnicu, pa po potrebi postaje i laptop.
za android verziju, de facto, koliko ti dopušta džep, takav uređaj si kupiš. asus transformer 2xx ili 3xx su, imho, među boljim modelima, ali imaš i acera i toshibu i lenovo i archos-a sa kvalitetnijim dvojezgrenim procesorima i 1gb rama koji uglavnom svaki zadovoljava tvoje prohtjeve, pa do jeftinijih modela ne tako poznatih marki, ali sa 512mb rama što bi za ICS mogao biti problem.
tako da ti nema nekog univerzalnog odgovora.