Tema: Fotoaparat
View Single Post
Staro 23.04.2005., 04:18   #38
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Datum registracije: May 2004
Citiraj:
Originally posted by panorama Zakaj sam uzel Fujija? Zato kaj mislim da samo one firme koje su i prije pojave digitalaca radile dobre fotkače,nekaj i vrede. Sve ostalo je samo puno technical gadgeta i služi za zabavu. Sony i Panasonic i Hp nek samo i dalje delaju ono u čemu su dobri ili najbolji. Ostalo : Canon, Fuji, Minolta, Nikon; kol'ko ćuna, tol'ko kvalitete.

Eh, nemojmo sad opciti sa generalijama.

Panasonic samo daje ime, par chipova i ponesto "silicija" , sve "photo" ostalo razvija Leica. Kad ti je ovo uzor onda ne mozes napraviti los aparat. Nova top serija ima vrhunske dijelove i optiku, problem je samo cijena, koja je malo nesrazmjerna rezoluciji naspram konkurencije. No kad se uzme u obzir kvaliteta izrade i mogucnosti, naci ce se kupaca koji vole unikatne aparate
koji odskacu od prosjeka.

Na svoj popis mozes slobodno staviti i naj noble ime > Kodak

Dok su drugi sricali preko 1.3 mp-a, EOS-DCS je (1998) imao
6mp-a !!!

DCS 4X,5X serija (Nikon i Cannon tijela) da ne govorim o fokusnoj duljini koju je prvi bas Kodak ekvivalentirao sa 35mm-ašima, jos je dugi put za konzumentsku artiljeriju da to dostigne.

Toliko ima superioran razvoj da se malo tko moze usporediti (top serija) Moglo bi se reci da je Brabus Nikona i Canona + vlastita rjesenja u klasi koja i nema naziva jel je unikatna (20mp+) pa zavrsava za muzeje (katalozi slika) i unikatne primjene.

Nova PRO serija je toliko mocna da je malo tko uopce dobiva na testiranje

Steta sto u EU dolazi pre malo konzumentskih modela pa ga se malo razmatra u tom segmentu, a daleko je od losih. Ćibermanija ce uskoro i sam svjedociti o tome

Kakve slike radi Pro serija ? ? ?

Za naj~hrabrije (38 MB nekompresirano = TIFF) savrsenstvo

Za manje hrabre (2.1 MB kompresirano = Jpeg) jedva dostatno

Za kukavice ( 700kb = slabo) slabo

U slucaju da se server pobuni protiv hot-linkanja, ovdje je samoposluzivanje

Sony?

Jel se uopce tko sjeca prvog Sony (Mavica) modela sa flopacem kao medijem za pohranjivanje?

U ruke, pa na testiranje, tako se idealno kupuje, pa ne treba generalizirati. Nitko si danas nemoze prisutiti da radi bas ocajne modele

Rezultati na kraju najvise govore.
Visage je offline   Reply With Quote