View Single Post
Staro 13.05.2012., 08:09   #2866
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor housel Pregled postova
Po mom ti je svejedno koju marku imaš ako te zanimaju osnove.
Proguglaj osnove fotografije ili sl. i u kratkim tezama prouči što je blenda, zatvarač, iso osjetljivost, zlatni rez i zlatni sat i spreman si za US
Čovjek ide turistički i tek počinje raditi s DSLR-om, a ti mu preporučaš tehnike za koje je potrebno proći hrpu literature i izvježbati oko kako bi prepoznali uvjeti

@ TomG - Moja preporuka, drži fotić u A modu (prioritet blende), tj. Av na blesavom Canonu Blendu na 6.3 ili 8 jer je većina objektiva najoštrija u tom području. Također možeš i P mod koristiti. Iz iskustva od prošlog ljeta, po Americi nemaš nešto za fotkati, što nije već milijun puta viđeno, osim ako ne ideš po nekim non-tourist rutama. Imam hrpu fotki iz NY-a, DC-a, Miamija... po danu, ali su mi sve...ništa posebno, nema onog wow. Noćne fotke su druga priča, ali sumnjam da imaš nešto osim kit objektiva i da ćeš nositi stativ sa sobom.

@ Gabre - Zlatni rez je pravilo da se ukupna fotka prema većem dijelu, odnosi kao veći dio fotke prema manjem. Nikad to nisam slijedio, ali se dogodi ponekad da ga pogodim iako ne razumijem potpuno to pravilo.

A zlatni sat je mislim korištenje sunca koje je određene zlatne boje kod izlaska i zalaska. Išao sam sad iskopati jednu svoju staru fotku, mislim da je dobar primjer za to. Također nikad nisam slijedio to pravilo, jednostavno se dogodi trenutak.

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX

Zadnje izmijenjeno od: 1v@n. 13.05.2012. u 08:16.
1v@n je offline   Reply With Quote