bas naravno da nema svrhe stavljat u vrata.
ma možeš ti bas podesiti, nije to uopće upitno, samo mislim da takvo rješenje i neće zvučat bog zna kak. jedino da prednjima odrežeš bas, a da to ne utječe na linijske izlaze prema pojačalu (ne bi trebalo, ali ako volume utječe - nisam baš siguran)... worst case scenario... iza lupa - naprije krči pri većim glasnoćama i to ti je to. da ne spominjem kako se naprijed raspada zvuk na većim glasnoćama jer kazić i nije bog zna kakav izvor snage, dok iza tuče li ga tuče.
@darth... ako nisi čuo kvalitetni sistem sa 2-sistemcima naprijed i bas u gepeku onda - pst... naravno ne u kadilacu, nego nečem manjem što ima dobru komunikaciju sa gepekom. namjena staržnjih ovala je čisto rear-fill za putnike odozada jer ti te zvukove čuješ 20 puta tiše nego ekipa što sjedi iza.
sigurno znaš koliko W ima sony (i njemu slični) 4x50W... to ne daje ni 20-25W čistih wata, ali da lupa - lupa.
ja sam totalno drugi sistem mu predložio... prvo kazić (praktički bilo koji mass proizvod sa linijskim izlazima), prednji 2-sistem odvojenih drajvera i pojačalo. to se da strpat u 2-2200kn. spoji si frontove na pojačalo i za početak raj od zvuka (naravno flat u basu), poslije samo bubne sub u (ovisno o željama) closed, br ili bp kutiju... osobno smatram da je veliki sub (30cm) u manjoj zatovrenoj kutiji je prava stvar.