View Single Post
Staro 10.05.2012., 06:25   #25
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Citiraj:
Autor Drug Brko Pregled postova
...broj koji sam kupio tada, imam dan danas ...
Moj prvi mob je bila polovna Philips Diga isto imam broj koji sam kupio za nju dan dans, tj da budem precizniji imam Sim koji sam kupio onda i dan danas...

Evo kad već pišemo nek bude i moj rant...

Prvi komp koji sam imao je bila 286-ka 16 Mhz mislim da je još negdje na tavanu ploča i monokromatski monitor...

Onda sam preskočio par generacija i prešao na AMD 486 DX4 100 Mhz sa VLB-om prvo Soyo ploča pa sam tu skurio s eksperimentima i iza toga je druga bila Intel, na tom stroju kojeg sam imao duuugo duuugo sam ishabao (čitaj crkli) valjda jedno 5 WD caviara raznih veličina...

Onda sam prešao na PCI grafe sa virge dx + vodoo 4 mb i Pentium 100 @ 133 Mhz sa mislim da je bilo oko 20MB EDO rama i 1.6 Gb hard...

Preskok generacije pa sam prešao na AGP grafe i Celeron A 300 @ 450 koji je dugo bio kod mene jedno 3-4g i SDRAM 100 ukupno nekih 512 mb
E onda sam išao po ljetu radit iza druge godine faksa i poslje kupovine knjiga uzeo prvog Athlona, ušetao na blef u dućan i dobio - unlockani Tbred-B 1333 MHz, poslje @ 2.2 Hgz...
Na njemu sam tri ploče izredao jednu Via-u, iza toga Soltek nf2 i na kraju Epox nf2 ultra 400... Grafe Intel i740, Voodoo 3 3500, Voodoo 4 4500 i Geforce2 mx...

Iza toga PCI-e era što se grafi tiče redom Ati x550 pa Nvidia 6800gs, pa 6800 ultra na prvo A64 3000+ a onda na A64 x2 3800+ sa 3 gb DDR-a 400 (još imam taj stroj i abit KN8-Ultra koju sam uzeo polovnu bez računa i ičega za par kuna jer je lik mislio da je neispravna (pregrijavao se nb) - jesam prasac cca 5g vjerne službe kao primarni PC 24/7 i dan danas radi ko prvi dan sa zalman pasivnjakom na NB-u i sonic towerom na procu, trenutno je ljevo od mene ispod stola...

I onda sadašnja kanta koja je domena drugog posta...