Evo da i ja malo prokomentiram, a mislim da mogu rec po koju pametnu jer i sam posjedujem dobro ozvucenje u Mazdi 323f ali uvjek moze bojle.
Prvo i osnovno pravilo oko kojeg ce mo se svi slozit je: KOLKO PARA TOLKO MUZIKE!
Kombinacija za ugradnju ima raznih, puno ovisi o samom automobilu i naravno o tome kakav se zvuk zeli dobiti.
Sto se tice imena za kazetofone samo Alpine i Pioneer, moze i Clarion ali nikakvi Sonyi nedaj boze aiwe jer oi samo lijepo svjetle a pojacala im nisu za nista. Nekazem da nisu mozda dobar iozbor za nekog kom je bitno da za tisucu kuna dobije unutra i mp3 i nema neke potrebe za pretjeranom glasnocom i kvalitetom ali za pravu muziku nisu nikako.
Nadalje najbolje je svakako ako imate naprijed mogucnost za odvojene sisteme dakle srednji i viosoki. Ja nemam tako da su mi u vratima trosistemski Pioneeri od 180 W.
Takoder veliku ulogu igra i sam tapacitrung u vratima odnosno ako je los ili ima dosta lufta onda dolazi do zvrdanja isl kad se pojaca.
U zadnjim vratima imam 2 x Lanzar od 145 W plitki dvosistemci jer jedino takovi stanu.
Ta 4 zvucnika su spojena na kaz direkt a u gepeku se nalazi tuba Pyle i Pojacalo Roadstar (pojacalo je ok za tjerat takovu tubu ali za ozbiljnjije akcije ili neke kickere ipak bi trebalo malo vise novaca ulozit.
Slazem se s kolegama da je najvazniju zvuk naprijeda jer ipak tamo ste vi kao vozac ali dobro je imati zvucnike po mogucnosti i kod zadnjih sjedista jer se na taj nacin ravnomjerno popuni prostor a iz gepeka ili sa zadnje klupe dolazi bas. Naravno netreba ni pretjerivat sa tipa 10 zvucnika i takve akcije. Mislim moze se i tako al to onda zahtjeva i znatnije preinake i ulaganja u autum. Vidjeli ste svi kako izgledaju takva ozvucenja kad je neki auto-show.
Takoder je bitno da imate cist i dobar zvuk a ne da ste najglasniji.