View Single Post
Staro 08.05.2012., 00:34   #474
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Datum registracije: May 2004
Citiraj:
Autor W.Digital Pregled postova
Ima li netko ovu stolicu > http://www.emmezeta.hr/namjestaj/ure...edska-stolica/
Jel valja šta? Piše u opisu eko koža, kako se dotična pokazala u praksi?
Standardna stolica u ponudi koju imaju od prvog dana otkako su dosli u Hr. Uz pauze, jedino se mijenjaju dobavljaci i nazivi modela ali okvir cijene i oblika se nije mijenjao. Jedino mislim da je prije bila 399 kn a ne pola glave kao sada. Neki poznati koji isto izbjegavaju zivotinjsku kozu, bacili su je nakon nekoliko godina jer se vanjski dio strasno ofuca sjedenjem. 'Eko koza' je u ovom slucaju precjenjeni naziv i radi se o obicnom vinil skaju ciji "aditiv" je toliko bezivotan, da gubi elasticnost nakon pola godine sjednja. Zato i dolazi do lakog pucanja i ljustenja. Najbolju medicina za spomenutu stolicu opisah u nekoliko postova ovdje.

Citiraj:
Autor W.Digital Pregled postova
mislim, logično da je prava koža najbolja ali
Pa i nije vise, skoro 15-tak godina. Polimeri daju mogucnosti savrsene zamjene, jedino je proces (ekoloski prihvatljiv) nazalost, astronomski skup dok ne udje u standarnije koristenje. Zbog trenutnog monopola uhodanih resursa "nus proizvoda" industrije klanja, potrebno je puno jos vremena da udje u opticaj.

Zadnja generacija daje bolju elasticnost od prirodne koze i neusporedivo je laksa za odrzavanje. Mana je samo cijena izvan masovnije proizvodnje. Tako da se moze naci tek u jako skupim proizvodima (namjestaj, poneki bolid, oblikovanje...) koji nisu prihvatljivi masovnijim proizvodima. Prva generacija (pocetak druge polovice 90-tih) sam imao u autu i malo tko je ostao ravnodusan na kvalitetu i dojam naspram koze. Nazalost, nije bila "reciklazno" prihvatljiva i proces termolabilnosti boje, nije bio ukrocen kao danas. Za visoku pohvalu su Svedi koji su (Volvo kao primjer) uveli na bazi Kalix T-tec materijala, jako slicne i robusne tekstilne presvlake koje izgledaju kao koza, resursima i etikom potpuno na visini zadatka. Treba jos vremena za neke stvari da dozriju.

Druga generacije "eko koze" koja je na pola puta, nije toliko uzasna, samo, nazalost po tebe, ne nalazi se na spomenutoj stolici. Bolje garniture, vecinom ITA destinacije dolaze uz drugu generaciju na slici:

za Merkatonku se drzi preporuke za presvlaku i neces imati problema.

Citiraj:
Autor jjd37 Pregled postova
amortizera i metalnog držača sjedećeg dijela (var je ko da ga je radio početnik - samo na jednoj točki piknut). Imao isti model i nakon cca 1g dana pukla .
U tome ima istine jer stolica nije za ljuljanje ili pretjeranjo naslovanjvanje odgurnut od stola. Ali imaj na umu da ima vise dobavljaca i da nisu sve iste odozdola. Dosta sam ih vidio i razlikuju se od modela do modela. Jasno da stolica ne cilja na olimp anatomskog ugodjaja jer cijenom to ne moze ni pokusati

...

>>>> PCE kante 2012 <<

>>>>>>>>> PCE & ostalo <<<<<

>>>>>>> Što sam Slušao? <<<<<<

>>>>> Gimnastika za Okulare & LCD Addendum<<<<

>>>>> P o s t ... M j e s e c a <<<<

Zadnje izmijenjeno od: Visage. 08.05.2012. u 00:54. Razlog: odgovor jjd37
Visage je offline   Reply With Quote