Imagine (ili netko tko zna), možeš li mi reći zbog čega točno nije u redu dizati zadnji kraj projektora zbog "spuštanja" slike?
naime, baš sam u procesu montiranja police za projektor (ASK c2 compact) koja bi mi u budućnosti služila i za budući HD projektor, te sam ju odlučio staviti tako da je projektor na cca 150cm visine no slika bi se proicirala tako da joj je dnona cca 120cm. dakle morao bih podstaviti zadnji dio projektora da spustim sliku. koliko vidim, istu stvar bi trebao raditi i na budućem HD projektoru. inače, nemogu montirati projektor na strop zbog lampe/ventilatora, niti niže od 120cm jer mi smeta naslonjač od kauča, te ako stavim drito iznad naslonjača (nekih 1m visine) nije dobro jer ću morat glavu držati uz sam projektor... dakle na 150cm je nekako optimalno da sam projektor ne smeta niti da njemu ništa ne smeta...
također me zanima da li griješim u postavkama projektora: projektor je udaljen nekin 3,2m i sa maksimalnim zumom imam širinu projekcije 163cm (širinu, ne dijagonalu). naravno volio bih što veću ako je moguće i mogu u širinu i općenito dijagonalu bar još 30ak cm...
također me zanima da li drugi projektori mogu postići veću dijagonalu s obzirom na fiksnu udaljenost?
noob sam, nemojte mi zamjerit