Citiraj:
Autor srale7
Daj neke sličice da vidimo kako to izgleda 
|
Da se i ja ubacim u temu posto sam dosta vremena proveo s kemijanjem oko uredske stolice. Jedno vrijeme sam bio spreman istresti povecu sumu novaca za neki steelcase posto sam jednu imao prilike testirati ali se nikada nisam uspio smisiliti s novcima, tj. uvijek je nesto bilo vaznije. Stolice koje sam kupovao u rangu cijena do 1000kn su me redovito razocaravale na razne nacine pa sam od njih odustao. Tu je naravno igrala ulogu i moja nezanemariva masa ali opet, zelim da mi radna stolica ne skripi, da puca... Prije par sam godina u nekom trgovackom centru sam vidio stolicu koja je nalikovala na sjedalo iz auta i dobio ideju da bi se dalo nesto sloziti od oravog sjedala iz auta.
Trenutno stanje je kako slijedi:
Tj. sjedalo sam pricvrstio na drvenu dasku tako da šine po kojima klizi sjedalo legnu blizu ruba, a daska je pricvrscena na željeznu konstrukciju neke stolice kojoj sam skratio noge kako bih postigao zeljenu visinu. Iduci korak je zavrsetak spoja izmedju podnozja i stolice. Nikako da uhvatim vremena zavrsiti to. Ili je faks ili posao na putu ili kolega koji mi pomaze nema vremena kada bih ga ja imao (posto nisam vican varenju

)
Podnozje je izvedeno od celicnih cijevi 70x30, na sredini je zavarena okrugla celicna ploca a na nju straznja osovina s nekog fiatovog kombi vozila. Na osovinu ce, osim lezajeva, doci jos i bubanj koji ce prekriti cijelu tu gadost (varove, osovinu...) a na njega ce se montirati sjedalo koje ce se vrtiti na osovini. Na pet nogu biti ce pricvrsceni kotaci za kolica. Nakon sto odradim spoj sjedala i podnozja slijedi bojanje (ili plasticiranje ako nadem nekoga da radi to u osijeku) i mogu juriti

Sjedalo je inace iz opel astre (g).
Svi upotrebljeni materijali osim kotaca i stolice su s otpada. Milslim da ce sveukupni trosak biti oko 400-500kn