View Single Post
Staro 06.05.2012., 19:22   #1
Mane
Registered User

Datum registracije: Oct 2010
GNS3 i konfiguriranje cisco routera - problem

Pozdrav, potrebna mi je mala pomoć vezano uz dolje opisani problem. Koristim GNS3 jer mi je potreban za neka testiranja i stvar je vrlo jednostavna, ali ne znam dal ja imam problema s bugom ili sam nešto zeznuo. link mog najednostavnijeg testa je tu (topologija)
http://dl.dropbox.com/u/50541281/test.jpg

Problem je sljedeći, na cloud c1 je spojena fizička mrežna kartica (WLAN) i iz CMDa bez problema pingam router R4 na "mojoj strani" i emulator QEMU2, jer su svi na istoj mreži tj. subnetu, i naravno sa R4 pingam moj komp i taj emulator. (ali npr. ne znam zašto ne mogu pingati moj router na 192.168.0.1)
Problem je taj da sa mog kompa, a niti sa ovog QEMU2 emulatora ne mogu pingati "drugu stranu" routera, niti emulator QEMU1, ne znam zašto.
Router je jedan, koliko se vidi, CISCO 3600 i ne bih morao na njemu ništa drugo konfigurirati osim ta dva interfacea na koja su spojeni kompovi (ili trebam), dodjelio sam adrese kako piše, ali on jednostavno neće da routa se ove mreže sa fizičkim dijelom na ovu sa 10.0.0.1... QEMU1 naravno može pingati svoj "gateway" - tu stranu routera.

Pokušao sam i sa 2 routera, znači da je router još jedan ubačen između qemu1 i R4, i onda da routeri među sobom imaju svoju neku mrežu, ali opet ništa, čak sam i pokušao sa static routingom tj. dodao sam u svakome routeru "rutu" za preć u drugu mrežu preko drugog routera (route mappings).
Sad ne znam dal je stvarno neka caka ili je ovo jednostavno neki bug i trebalo bi radit?

na "show ip route" on pokaže da je spojen na 192.168.0.0 fizički kao i na 10.0.0.0 tako da ne znam u čemu je problem

Hvala puno
Mane je offline   Reply With Quote