View Single Post
Staro 21.04.2005., 22:21   #17
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
4 kanalno pojačalo ---> 2 kanala na skretnicu prednjeg sistema ---> 2 kanala u bridge iliti most i na woofer.

aktivni sub u auto je totalno nepotrebno.

sad sam pročitao koliko para imaš... zaboravi sve ovo gore

šala... zemi radio za što sitniju paru, ali da ima izlaze za pojačalo (praktički svaki cd uređaj to ima), uzmi neko rabljeno pojačalo i prednji sistem zvučnika.

na golfa ti iza stanu bez problema 6x9 ovali.

na tvom mjestu (i sa tvojim budžetom) bi uzeo za početak radio, odvojeni prednji sistem koji bi spojio na radio i poslije ovale iza.

ak hoćeš baš finu muziku, onda pojačalo i sve ostalo što sam ti gore spomenuo.
-->
Citiraj:
Originally posted by MadBoY
E vidim da ste se nasli..znalci..e takve trebam jer sam ja njub kad se tice mjuze

E vako... Auto: Golf 2 ('91 ako nekog zanima...GTD...)

Mislio sam uzet: Kenwood KDC-W4531Y- radio

Al ja pojma nemam koje zvucnike uzet. Trenutno nemam uopce ni zvucnika ni radio u autu.

Nemam puno love za potrosit ... a ipak ne zelim neke shit zvucnike ...

I znaci najbolji bi raspored bio ovakav:
Visokotonci - naprijed kod sofersajbe (ako ste kad sjedili u Golf2 znate da iznad onih otvora za dovod zraka su zvucniki)
Srednji - u vratima (ima mjesto za po 1 zvucnik u vratima)
Nazad - ima mjesto za ovalce (nije veliko...mozda stanu od 10 ili 13cm neki...)
Gepek - sub + pojacalo

Jel?

I sta znaci 2channel i 4 channel pojacalo?
2channel moze samo za 2 zvucnika a 4 moze za 4? :confused:

Edit: sta opcenito mislite o kenwood-u? Bolji je Pioneer?

Recimo da na radio imam potrositi 300KM ( 1200kn )...koji mi preporucujete?

A na zvucnike nemam vise od recimo .... 150KM (600kn) ... (dovoljna su mi za pocetak i samo 2 zvucnika).
sve ti je više manje isto što se radija tiče u toj klasi cijene... imaš sony mp3 po 100€ i sl. uzmi kaj ti odgovara cijenom i mogućnostima.

sad trebaš povuć liniju i reć koji je max para koji misliš potrošit.

budi svjestan da suprotno uvaženom mišljenju najbitniji su ti prednji zvučnici, jer ipak ti sjediš i voziš.

znači kvalitetniji 2-sistemac zemi (imaš tu svega... ako ideš na ovo mass sranje, rađe uzmi 2-sistem koaksijalce i bubni ih u vrata) inače dls, focal, rcf, macrom itd.

pošto golf ima dobru komunikaciju sa gepekom osobno bi to sljedeće napravio... znači radio ---> 4 kanalno pojačalo ---> 2 kanala na skretnicu prednjeg sistema ---> 2 kanala u bridge iliti most i na woofer.

aktivni sub u auto je totalno nepotrebno.

sad sam pročitao koliko para imaš... zaboravi sve ovo gore

šala... zemi radio za što sitniju paru, ali da ima izlaze za pojačalo (praktički svaki cd uređaj to ima), uzmi neko rabljeno pojačalo i prednji sistem zvučnika.

na golfa ti iza stanu bez problema 6x9 ovali.

na tvom mjestu (i sa tvojim budžetom) bi uzeo za početak radio, odvojeni prednji sistem koji bi spojio na radio i poslije ovale iza.

ak hoćeš baš finu muziku, onda pojačalo i sve ostalo što sam ti gore spomenuo.
syss je offline   Reply With Quote