dvoumim se izmedju one s i galaxy nexus
gledao sam danas one x i usporedio ga sa nexusom
nexus ima po meni bolji ekran jer ima zivlje boje (na one x kao da je cijela slika zrnasta, ugl nije me odusevio one x ekran) - na 100% svjetline nexus ga sije kao od sale
zato je one s dosao u obzir
ima jebacki proc i grafiku (puno bolje od zastarjelog chipseta koji koristi nexus) + super amoled ekran
samo problem je sto nigdje nema one s da ga vidim uzivo, ne znam jel bi mi odgovarala velicina (tj jel dovoljno velik ekran za ugodno tipkanje i surfanje) i kakav je ekran (da li je puno losiji od nexusa)
od ostatka konkurencije me nista ne zanima
sony ima srot UI i koliko vidim na xda nije dobar sto se tice ponude ROMova i rootanja
windows phone interface je djecja igra i uopce mi ne lici na ozbiljan OS + lumia 800 mi je premala
edit
izgleda da ce dvojba morati biti izmedju one x i nexusa (I9250) posto bi se mobitel uzimao preko vip pretplate
oba mobitela dodju na isto cijenom u VIPu
uzeo bih nexusa odmah da htc one x ne dolazi sa: 32gb memorije, boljom kamerom, puno brzom grafickom (2x brzom od nexusove - sto vjerujem ima utjecaj na rendering websiteova/videa)
kao sto sam vec rekao nexus mi ima bolji ekran i bolje mi lezi u ruci, proc je dovoljno brz
oba mobitela imaju oke ROM support (HTC u prednosti imo) i lagano se radi root i s-off - gotovo ih je nemoguce brickati
vise nisam pametan -.-