Citiraj:
Autor mark11
kako to mislis da pricam gluposti.meni se cini da ti ne citas postove,jer bi inace znao da i drugi imaju dosta problema sa custom romovima.pa nisu svi telefoni isti,nekom radi,a nekom ne.ja samo iznosim svoje misljenje.mozda je i nekom glupo i to sto ti govoris,zato razmisli malo.evo kad je vec sve izneseno,ako ti imas rješenje,daj podijeli ga sa nama koji ne znamo.vjerovatno si ekspert kad ti sve tako stima.
i daj molim te reci mi kakva je svrha mijenjati svako malo rom-ove?
odaberes neki koji ti odgovara i trebao bi biti zadovoljan sa tim,a tamo hrpa nedorađenog materijala.hvala na savjetu,ali nemoj pisat da neko govori gluposti.
|
Pričaš gluposti radi neznanja. Jer da si prije mijenjao ROM-ove (ne mora to biti na ovom mobitelu, jer i na drugim je jako slično) znao bi da se tokom instalacije ROM-a može dogoditi 10x stvari koje će ti kasnije raditi problem.
Pazi, znao sam imati ROM koji nije radio niti jedan problem. Pa sam stavio neki drugi, treći, peti itd. I kasnije sam se odlučio vratiti nazad, a makar sam uvijek pazio da bude sve tip top kod čišćenja prije stavljanja tog prvotnog ROM-a prije, nemali broj puta se znalo dogoditi da jednostavno čista instalacije nije radila kako treba. Sitnice poput ovih što se tebi dešavaju, a 100% si siguran da je to prije šljakalo kako treba. Pa počistiš opet, staviš opet ROM i odjednom sve radi kako spada.
Događalo mi se to sa original Huawei ROM-ovima, kao i Cyanogenom.
Treba se počistiti sve - wipe data i cache, format system i boot, format dalvik te pobrisati određene foldere sa SD kartice (Android, Android secure i sl.).
Mobitel sam nabavio dok još nije bilo pol ovih ROM-ova i naravno da kad sam vidio da ga CM ubrza 10x, da sam jedva čekao finalnu verziju dok se nije riješila slušalica (što su neki tvrdili da je riješeno prije pa se moralo probati osobno). Pa probaš Rusa jer kažu da ima notifikacije i slično.
Lagano sad kad se zna da ima 2-3 ROM-a koja su odlična pa sad malo isprobavati. I kad ima 100 stranica o tome.
Dobro ti je netko preporučio, probaj drugi Launcher. Probaj drugi ROM. Probaj reinstall trenutnog ROM-a ponovno, s time da počistiš ama baš sve.
Tako da od toga da pizdiš nemaš koristi. Niti da drugima govoriš da su "eksperti" jer tebi nitko ne želi pomoći. I onda pljuvati još po custom ROM-ovima i kome sve ne. Da nema custom ROM-ova, i dalje bi velika većina nas bila na 2.3.3 verziji koja, kad se imalo napuni mobitel ili ga se ne restarta svaki dan, uguši.
OK, custom ROM ima problem. Ali kad si jedini sa tim problemom na istom ROM-u, a ostalih 10 nema, koji zaključak izvaditi ? I to relativno jednostavan problem koji bi trebao svatko moć reproducirati kod sebe, ako je doista do ROM-a.
Na kraju krajeva, imaš mogućnost vratiti se na original TELE2 ROM. Iskoristi je ako nemaš druge opcije.