Citiraj:
Autor Overclock
Cini se klasican kvar s baterijom na toj seriji, vadi van bateriju pa vidi je'l radi samo na punjacu.
|
ne, neradi ni na punjaču.kad se uključi punjač samo na onom konektoru na laptopu svijetli plava svjetlost ali naprijed ne svijetli lampica od struje (imaju tri prva je power, druga je "Munja" i treća je HDD) dvijer sijaju jedna ne...
inače kad sam upalio laptop prije par dana baterija je trajala oko 1 sat vremena....znači nije ni ona slaba...ipak drži...
Citiraj:
Autor Imitator
...ili baterija....ili klasika VGA na ploči.....90 % tih Dv2000 se pregrijava i sprži se VGA....probaj bez baterije, samo s punjačem, ali prvo resetiraj MBO (baterija se nalazi ispod jednog poklopca na donjoj strani laptopa, mislim da onaj s WLAN-om...)...sretno s tom serijom...ja sam imao dva i na jednom je dva puta mijenjana MBO...a HP nikada nije priznao direktno tvorničku grešku...
|
znam gdje je baterija od MBO, znači da pokušam da je izvadim na par sekundi...???
Citiraj:
Autor Alvin
Pa...Nije HP direktan krivac pa eto vjerovatno nisu priznali.
Ali bilo bi dobro kad biš napisao model pa bih ti mogao preciznije odgovorit.
Model piše ispod.
|
ovo piše ispod laptopa:
Product. hp pavilion dv2500
s/n 2CE8101XHM
p/n: KN997UA#ABA
i još piše dv2840se
to je sve