View Single Post
Staro 03.05.2012., 02:30   #3162
tutix
Premium
Moj komp

tutix's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Citiraj:
Autor xlr Pregled postova
Svejedno, nakon par godina na Desireu tek sad vidim zašto xda zajednica propada. Nađe se šačica indijaca klinaca i idu raditi ROMove... Bugtracker ne postoji, naravno. Tužno. Imao sam očekivanja od ovog moba, a sad mi stoji u ladici jer nema rokletog ROMa koji nije lagano moddan stock/CM7. Snađi se druže, jer developeri se osjećaju uvrijeđeni kada prijaviš grešku.
A gle realno, problem je i u samim proizvođačima mobitela. Masa koda koji se koristi u mobitelima pojedinih proizvođača je svojstvena samom tom proizvođaču i ne djeli ga nijedan drugi. Neki kod koji radi kod HTC-a, teško da radi na Huaweiju. Drugi problem Huaweija je što se developing prosuo po lokalnim/nacionalnim forumima umjesto da se to sve lagano preselilo na xda. Imaš ruski, talijanski, španjolski, srpski, kineski forum - novosti je teško pratit, nemaš širu bazu ljudi koja se bavi jednim problemom. Treći problem je što se napravi ROM i onda nemaš ni detaljan changelog ili se skriva da slučajno netko to ne bi koristio na drugom ROM-u.

Generalno, proizvođači sami rade pomutnju i opet se na Androidu dešava ono što se već dugo dešava Linuxu. Nema standarda, svi furaju svoju neku politiku, masa distribucija, masa desktop okruženja. Isto tako i mobiteli sa tim silnim promjenama u softveru. Umjesto da su radilo na boljem iskorištavanju resursa - sve se usmjerilo na razvoj sučelja. Na prste jedne ruke možeš nabrojat one telefone koji imaju pravi vanilla GB ili ICS ROM bez dodatnih gluposti. Za ovaj uređaj ne možeš ni očekivat da će se napravit neke genijalne stvari. Hardverski je zaostao, prodaje se u zemljama u koje baš i nisu aktivne u developingu, jedino što ga čini zanimljivim je cijena.

Sreća u nesreći je što je stock ROM sam po sebi još u početku i prilično brz ako ga se ne zakrči svačime. Kada staviš recimo Supercharger skriptu, dodaš podršku za podizanje skripti na startu (init.d), središ si Link2SD za memoriju dobiješ prilično upotrebljiv telefon.
tutix je offline   Reply With Quote