View Single Post
Staro 02.05.2012., 22:15   #1
Ruda
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Jun 2011
(riješeno) Smrzavanje kompa uzrokovano mišem

Pozdrav svima, imam jedan dosta čudan problem i pokušavam ga riješit već nekoliko dana, ali nema nekog znatnijeg uspjeha.
Ovako, nedavno sam mjenjao laptop za komp koji sad koristim, uredno sam instalirao sviježi windows 7 ( normalna verzija nikakvi game edition i neznam kaj ), skinuo drivere za matičnu sa službene stranice, drivere za grafu također s ati stranice i nisam stavio niti jedan krivi driver jer sam provjeravao valjda 5x
Problem se javlja kad upalim cod2 zajedno sa teamspeak-om 3, znači igramo normalno ekipa i ja, razgovaramo na ts i nakon nekog vremena komp počne smrzavat, prvo počne padat fps lagano pa sve jače i jače dok više nije moguće igrat, ali problem je u tome da komp smrzava pomakom miša, ako je miš na miru sve bude ok, igra ide glatko i bez fps dropa, ali na najmanji dodir miša ili klik fps pada i sve smrzava

Prva ideja koja mi je pala na pamet je bila probat promjenit utor miša, preštekam i lag čudesno nestane, sve je super nekih 15-tak minuta dok ne krene opet, ja opet promjenim port i opet isto, nakon nekog vremena se lagovi vrate, tj smrzavanje računala.

Druga ideja je bila probat stavit drugi miš i bilo je super nekih 2 sata, razgovarali smo normalno na ts, igra je išla glatko ko puška, fps je bio stalan na 250 i ni da trzne ali je to onaj mali miš za laptop i cod2 je nemoguće igrat s njim

Proguglal sam malo smrzavanje kompa uzrokovano ts3, tj fps drop i bilo je nekaj o driverima za miš i slično tome, skinuo sam zadnje drivere za miš i update-o firmware na zadnju verziju i to je zadnje kaj sam isprobal i ovaj put je komp najdulje radio, nekih sat vremena ali je onda krenuo opet prvo fps drop pa kasnije smrzavanje kompa.

Konfiguracija PC-a:
AMD Athlon X2 6000+ @3.0GHz
2Gb DDR2 ( namjeravam kupit još 2 Gb )
Ati Radeon HD3870
Miš koji smrzava je Genius Ergo 555
napajanje je neko jeftinije ali sumnjam da je baš u napajanju problem ako inače radi ok, zaboravio sam spomenut da cod drži 250 s winampom upaljenim, msnom, xfire, mozilla, a i ako to sve pogasim i ostavim samo xfire, ts3 i cod, opet smrzava
ako trebate još kakve informacije i ako samo zaboravil kaj spomenut recite, nadam se samo da mi možete pokušat pomoći ovo riješit jer nemam ideja više
P.S. 32-bitna sedmica je u pitanju
Ruda je offline   Reply With Quote