View Single Post
Staro 01.05.2012., 00:39   #27
bizzzo
Premium
Moj komp

bizzzo's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Sličan problem na 6830s

Pozdrav,

Evo da se nadovežem, jer imam drugi laptop ali sličan problem.
Naime, ko što u naslovu piše imam lap HP 6830s (NA 778ES) koji ima ATI Mobility Radeon HD 3430 (256MB), i problem je sljedeći:
Dugo radio bez jedne greške sve do jednog dana(ok to nije problem but bare with me). Nakon što sam ga upalio, radio ko beba jedno sat, sat i neš sitno, kad odjednom se ekran ugasi, muzika/film/što već da radim, šljaka ko da se niš nije desilo ali ekran crn, bez slike.
Spojio sam ga VGA kablom na TV i nema slike.
Otvorio ga, očistio sve tip top iznutra, sad radi do dva sata kad se počne ponovno blesirati.
Kad se to desi, zanimljivo je da kad mu stisnem (kratko) gumb za paljenje bi trebao otići na stand by, ali ništa od toga.
Kad ga ugasim sa dugim držanjem gumba za paljenje/gašenje i odmah probam natrag upaliti, ne želi ni pokazat boot ekran ili bios, ništa!
Međutim, ostavim li ga da se ohladi opet radi ko beba samo nešto kraće i opet krene sa blesiranjem...
Updateo driver od grafe i više mi niš ne pada na pamet...

1. Što je lijek za ovakav problem?
2. Jesam li u pravu kad mislim da je problem u pregrijanoj grafičkoj a ne u inverteru ili ekranu uopće?
3. Koliko je cca kuna popravak (ako pod popravak mislim friška grafička)?
4. Gdje bi bilo zgodno servisirati laptop (preferabilno na potezu Jelačić plac do Sesveta)
5. Za koliko bi bila okvirna cijena za koju bih ga mogao eventualno prodati (slobodna procjena)

Eto biti ću zahvalan na svakom odgovoru, nadam se da ću to nekako moć rješit jer mi nije situacija baš najpogodnija za kupovinu novog kompa...

(P.S. Mod, ako bi ipak trebalo ovo biti u zasebnoj temi, sorry.)

Zadnje izmijenjeno od: bizzzo. 01.05.2012. u 00:52.
bizzzo je offline   Reply With Quote