Tražim in ear sluške kvalitetnog zvuka, mogu i modeli koji idu oko glave, samo je bitno da idu unutar ušiju.
Prije ohoho godina sam kupio bio Sony MDR EX51-LP koje su za cijenu od 200kn davale zvuk kakvog su se i mnoge skuplje slušalice mogle posramiti u rangu do 400-500kn. Uspoređivao sam više modela onih walkman i naglavnih slušalica. Naravno, to je davno bilo, reklo bi se da nisam neki audiofil, ali reći ću samo da čujem razliku 320kbps mp3ce i FLAC, sad jel to ikome što znači ili ne, informacija je tu. Nažalost, na jednu od sluška sam nagazio i iščupao kabel iz one račve na kabelu i iskreno, ne da mi se to popravljati jer će biti nezgrapno i vizualno odvratno jer je nemoguće to tako fino zalemiti, pa mi trebaju nove slušalice.
Uz to dodao bih da nisam fan slušalica koje imaju prenaglašen bass, on mora biti jak ali nipošto ne smije prekrivati dio preostalog spektra zvuka.
Primarna namjena: slušanje audia sa mobitela, mikrofon nije nužan, ali dobro dođe.
Sekundarna namjena: računalo, filmovi etc.
Cijena: oko 500kn, ako vrijedi sluška nešto više nije neki problem.
Vidim da se podigla prašina oko Grado modela, i kad sam vidio cijene malo sam ostao paf
Ok, ovaj osnovni iGi je relativno ok cijena, ali mene zanima konkretno preporučate li nešto drugo?
Na
Ultimate Ears sam nehotično nabasao prije par mjeseci, oni imaju različite modele od jeftinih kineza do ultraskupih stage slušalica.
Zanima me jesu li one dostupne kod nas? Logitech zastupništvo imamo, ali od UE ni traga ni glasa.
Sony i dalje ima ponudu sluški kod nas, ali more modela mi jednostavno ne govori ništa. Reviewi oko tih "jeftinijih" slušalica se pomalo razilaze.
Ukratko, trebam par prijedloga slušalica do/oko 500kn koje će biti bolje od EX51-LP.
EDIT: na ebayu vidim hrpetinu mdr sluška za mizernu cijenu, tipa ex700 za 5$, vrijedi li to probati uopće?