Citiraj:
A zašto nisi provjeravao?
|
Najgore je što jesam, ali prodavači uglavnom te mašine nemaju na lageru pa ne mogu sami pogledat, a kad naručiš (i platiš 10-15% garancije) gotovo je.
Na njihovim stranicama se to nigdje ne spominje u specifikacijama. Točnije i ne može kad mijenjaju od serije do serije...
Citiraj:
Rezervni dijelovi će biti nabavljivi dugo nakon što tu mašinu baciš.
Sve je nabavljivo kao rezervni dio. Usput, taj dio bi trebao obično biti u kućištu.
Upravo obrnuto, zato rade bitno bolje i pouzdanije.
|
Nažalost taj dio nije bio u kućištu, zašto- ne znam. Ako je nabavljivo proslijedi mi link u HR.
Što se pouzdanosti tiče, ta priča o brand pc-u više ne drži vodu. Naravno, ako će se složit mašina sa dijelovima nabavljivanim na kile onda je to druga priča.
Ubuduće ako trebam stabilnost za mene ide (u generalnoj formi):
proc: INTEL
MB: INTEL
ram: vjerojatno neki Crucial ili Corsair
HDD: dilema, ali za sad WD black ili raptor
PSU: corsair ili sl. iz heavy duty serija
Grafa: NVIDIA
Ukratko, plati nešto više pa budi miran kad je stabilnost i posao u pitanju.
i mislim da će statistički trajat duže i biti "nadogradiviji" nego ovako.
Citiraj:
Kužim šta si htio postići sa "rasteretit ploču" tj. skinut napajanje HDD-a i optike sa ploče i napajanje im doveo direktno sa PSU, ali to u konkretnom slućaju nije moguće jednostavno napraviti.
|
A ništa onda. Kad rikne van garancije više se isplati uzeti neku siromašniju ploču i novi PSU, proc i ostalo preselit.
Jer ako za MB traže >1000kn to nema smisla, a pogotovo što sad pod garancijom čekam već 3tjedna. Koliko bi čekao za 3 godine kad ponestanu na lagerima??
EDIT: moram provjerit jel uopće može normalna ATX ploča unutra (uATX barem) ili moram i kućište minjat?