View Single Post
Staro 25.04.2012., 14:53   #1097
MisterX021
Registered User

Datum registracije: Apr 2012
Exclamation

Pozdrav svima!

Odavno pratim ovaj forum. Konačno sam prošao i tu (gnjavažu) registraciju i evo... moj prvi post...

Zezajući se sa navedenim routerom (i Hackerivsovim uputama) otkrio sam neke zanimljive stvari pa evo da ih podijelim sa svima.
Ako odem off-topic, ili ponovim već nešto poznato, sorry ali evo sva moja saznanja.

Napomena!!
Uglavnom ja sam sve ovo radio sa routerom koji je do nekidan imao prastari (prvi) Hackerivsov flash 4.3.52.6.300 i config file iz tih vremena.

Upute koje su ovdje stavljene su sasvim OK, međutim ako hoćete zadržati svoj config file tada ste u problemima.
Isto tako, nakon što prođete otključavanje po uputama Putty (SSH) pristup routeru ostaje otvoren. Nakon otključavanja i flashiranja javljaju se i problemi sa promjenom passworda.

U glavnom evo ja ću po redu opisivati što sam i kako napravio mislim da će biti jasno.

Prije nego počnete savjetovao bih da downlodate sve fileove sa http://sx76x-openwrt-danube.googlecode.com/svn/trunk/origfw/

1. ANNEX B upute
Svoj active config file iz rutera (save configuration) save -> na hard.
Config_decrypter.zip koji ste skinuli sa http://sx76x-openwrt-danube.googlecode.com/svn/trunk/origfw/sx76x_config_decrypt.zip
otpakirajte i stavite tamo svoj config file i pokrenite decrypt.bat.
Ovim ste dekriptirali svoj file (decrypted_configfile) i sada u njemu sve vidite i možete mijenjati.

Otvorite sa txt editorom ovaj file i tamo potražite slijedeće:
Code:
name="V_SSH" attr="5408"
name="Enable" attr="6692">0<
Ovo su postavke sa SSH onemogućenim. Promjenite u:
Code:
name="V_SSH" attr="5408"
name="Enable" attr="6692">1<
(0=>SSH onemogućen ; 1=> SSH omogućen)
Sejvajte ovu promjenu i ubacite config u router.

Nakon restarta počnite otključavanje sa točkom 4 iz 1. dijela Hackerivsovih uputa.

Nakon što ste odradili 1.dio uputa do kraja moj prijedlog je da 2.dio (firmware update) odradite lokalno preko web stranice od routera
(PRVO! bootcode.img pa nakon restarta runtime.img).

Sada najvjerojatnije imate problem sa pass-om od routera koji je postao admin. Svejedno...
Ulogirajte se sa tim (admin) pass-om i kao na početku save configuration na hard i ponovo je dekriptirajte sa Config_decrypterom.

Sada u fileu potražite slijedeće:
Code:
name="V_SSH" attr="5408"
name="Enable" attr="6692">1<
i promijenite natrag u

Code:
name="V_SSH" attr="5408"
name="Enable" attr="6692">0<
(ovim ste ONEMOGUĆILI SSH pristup routeru)

nakon toga u configu potražite:
Code:
name="V_PasswordService" attr="5408"
name="Administrator" attr="548"
name="Name" attr="6692">root<
i promjenite u :

Code:
name="Name" attr="6692">administrator<
(ovo je posljedica 1.dijela otključavanja i razlog problema-nemogućnosti promjene passworda sa "admin")

Konačno ovako spremljeni config file ubacite u router i dobili ste otključan ruter, sa onemogućenim SSH pristupom i riješili se problema sa nemogućnošću promjene passworda sa "admin", a vaše postavke su ostale sačuvane.
Ovo ja koristim i radi savršeno, a moj config je ostao sačuvan.

2. ANNEX A prebacivanje (Optima telekom)
Osobno sam i ovo radio frendu i stvar radi bez greške ali uz male napomene!

Moj savjet je sljedeći...

Prođite cijeli postupak od gore da prvo dobijete firmware verziju za AnnexB 4.3.52.21.01. - samo u gornjem postupku za sada nemojte ponovo zaključavati SSH pristup!
Sada krenite po (Hackerivs) uputama za AnnexA i sljedite ih dok ne dođete do:
nvram_util set options = 2 (stisnite enter)
mngmt (stisnite enter)

Nakon ovoga dalje idete preko web-stranice od rutera i ubacite SAMO runtime_a.img (BEZ!!! bootcode.img).

Nakon restarta promjenite parametre za internet konekciju (VPI/VCI na 0/35 i postavite MTU na 1462) i to je to!

!!!VAŽNA NAPOMENA!!!
Obratite pažnju kod log-ina preko web-a od rutera i Putty SSH da password u oba slučaja bude isti!
Ako to nije tako (a to se meni dogodilo) nemojte ništa započinjati!
Ovu zavrzlamu sam ja prošao i to je razlog problema kod prebacivanja na annexA - update se NE odradi jer nemate dovoljna prava.
Uglavnom zavrzlama se riješi sa promjenom u configu na slijedeće:

Code:
name="Name" attr="6692">administrator<
Nakon svega ovoga kako je gore opisano sada možete onemogućiti SSH
pristup!

3. Ostalo

a) Inače trenutna verzija firmware koju T-com stavlja jest 4.3.52.21.07.
to se isto može riješiti bez problema, ali već sam se previše raspisao pa
ako koga zanima... mogu objasniti postupak (radi se on-line).

b) Nadalje postoje 3 verzije rutera:
Siemens SX763 - Made in Germany by Gigaset ... (ovog ja koristim)
Siemens SX763 - Made in Germany by Sagem ....
SX763 (Bez Siemens imena na sebi) - Made in Tunis by Sagem.

Sva 3 trenutno imam u kući... tako informativno.. da se zna...

Pozdrav svima!

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 24.11.2013. u 20:26. Razlog: Napravio malo preglednije i skupio, pohvala autoru
MisterX021 je offline   Reply With Quote