Igra nema nikakve teorije da bude veličinom kao i D2, to se već može vidjet po ovoj beti, gdje ti treba sat i pol s nekim likom i dva da dođeš do skeleton kinga. A ja sam u dvojki za dva sata bio u katedrali, dakle na kraju acta 1. Za act 1 u D3 će vam trebat barem 4 sata igranja, i to igranja da ne ideš svakih 5-8 minuta u grad prodavat iteme koje si skupio, već intezivne borbe. Što mi se u odnosu na dvojku, jako sviđa i vidi se poboljšanje u tom segmentu igre. Isto tako, skillovi nude više opcija, rune su fenomenalna ideja, a jedini minus je to što nisu dozvolili igračima da sami odluče koliko će bodova prilikom levelanja stavit u atribute. Al budite sigurni, da Blizard vjerojatno zna bolje nego mi za što je pametnije potrošit te bodove, ja sam si par likova u D2 totalno upropastio jer nisam dobro "pumpao" atribute, i po tom pitanju ne mislim da sam pametniji od njih dapače. A što se tiče same borbe, ona je opet na nama s time da je puno brža i raznovrsnija, efekti su nevjerojatni, ne mogu ni zamislit šta će bit u nastavku igre ako su već na početku ovako spektakularni. Dakle vidi se niz poboljšanja u odnosu na dvojku, a jedini minus vidim u tom oduzimanju prava ljudima da sami stave atribute i grafika koja mnogima neko vrijeme neće sjest najbolje jer smo se svi masovno navikli na onu iz dvojke. Skillovi su po meni toliko bolje konceptirani, da mogu iskreno reć da mi je žao da ovaj koncept odabira skilova nije bio i u D2. A što se tiče slobode biranja, imat ćete pravo kupovat popravljat iteme na sto načina i ubijat točno onako kako vi želite, zar nije to ono što je bitno za ovu igru? Dakle gameplay, i odabir oružja oklopa i toga što tvoj lik čini posebnim, nije ga činilo posebnih 4 boda više u dexterityu od drugih likova, već upravo ti posebni itemi i oklopi koje bi skupio prilikom igre. A vjerujem da je u tom segmentu igra, drastično proširena dovoljno je za znat podatak da nakon normala možemo nać 70% novih vrsta itema koje ne možemo nać na normal razini igranja. Nije li to dovoljan motiv, da se igra nastavi igrat i na težim razinama? Meni je, nije mi motiv nikad bio da imam 10 bodova više u nekom skilu od svog prijatelja, pa da zbog toga smatram da sam "originalan", iako ponavljam mogu se s vama složit da blizard ne bi pogriješio da je tu opciju ostavio otvorenu i na raspolaganju svakom igraču zasebno. Al eto, njihova procjena i odluka je bila takva, da ili možemo je prihvatit ili zbog toga ne kupit igru, treće solucije nema.