Tema: WD TV Live
View Single Post
Staro 25.04.2012., 10:17   #1196
Sa_Stilom
Premium

Sa_Stilom's Avatar

Datum registracije: May 2006
Ekipa, jel ima nešto za WD, tipa limitator.
Ubija me u pojam što neki filmovi su preglasni, pretihi, ali najviše od svega me ubija kad na nekim filmovima moram pojačati da čujem što pričaju, a onda kada je akcija ili muzika u filmu moram stišavati. To me fakat nervira do bola, doslovno već sam naučio imat daljinac od TVa u rukama NON-STOP i stišavat i pojačavat...

I bio bih najsretniji da postoji neko riješenje, poput limitatora da kada je tiše da se pojača, a kada je glasnije da se stiša...

Znam da uvijek tražim kerefeke, that's me...

Hvala

EDIT:
Evo moje konfice za WDTV Live, možda nekome proradi mašta.
NAS=Buffalo (trenutno) 2x500GB RAID0 spojen na Siemens SX763
LAP1=WLAN (ima share-an jedan folder s filmovima) i napravljenog usera s passwordom: ww
LAP2=LAN/WLAN (ista shema)
WDTVLive=LAN (spojen na roter)
PC=LAN (spojen na router)

Sva računala imaju pristup NASu bilo žićno ili bežićno
WDTVLive ima pristup svim računalima, bilo žićno bilo bežićno, streamanje sa kompa žično sve 5, bežićno video sa zvukom ne smije biti veći od cca 9Mbit/s pošto mi je bežićni bwdth oko 1-3MB/s odnosno 8-20Mbps. Što će reći da skoro svaki 720p radi bez problema, 1080p trza, u praksi ako su slika i zvuk zajedno preko 8Mbps. Nije mi se dalo fukati s N mrežom, kupovati dodatni AP, pa složih ovako bez extra investicija. Na kraju filmove većinom gledam sa NASa, tu i tamo preko LANa s LAP2.

EDIT:
ThumbGen-om složio sam si i Thumbove tako da imam lijepi pregled foldera i informacija o flimu:

Zadnje izmijenjeno od: Sa_Stilom. 25.04.2012. u 19:47.
Sa_Stilom je offline   Reply With Quote