Citiraj:
Autor RAUL
Ja samo konstatiram da Carina nema pravne ovlasti da goni pojedinca bez istaznih radnji koje provodi Policija i sud.A taj cijeli postupak tesko da ce se pokrenuti zbog jednih slusalica, majice ili naocala.Kao sto sam negdje prije napisao, njima su interesantniji pravni subjekti nego fizicke osobe.
|
taj se postupak htjeli mi to ili ne, zaista pokreće zbog jednih slušalica,naočala itd...naravno, 98% lažnih proizvoda "prođe" ali kod onih koji ne prođu carina pokreće postupak..
koji je zapravo vrlo jednostavan, dolazi do povrede prava intelektualnog vlasništva u kojem carina ima pravo zadržati robu te ako se zaista i utvrdi spomenuta povreda carina nalaže uništenje krivotvorene robe...carina provodi taj postupak uz pomoć ovlaštenih odvjetnika za određen "brand" te dolazi do troškova tih samih odvjetnika,špedicije koja pomaže u postupku te troškova uništenja te robe...
sama policija tu ne provodi niti po zakonu treba nikakve istražne radnje...
možeš se i žaliti naravno, samo ako je zaista krivotvorina, ne znam na šta..možda nisam znao fora, ali ne bih znao koji troškovi odvjetnika tu proizlaza i koja je uspješnost žalbi obzirom da 99% ljudi jednostavno pristane na spomenute troškove...
vremenski imaš ovako...od trenutka kad roba dođe , carina ima pravo 14 dana zadržati robu radi provjere.. nakon toga robu mora pustiti ili u slobodan promet (ako nije krivotvorina, ili pak brand nije zaštićen u HR) ili mora donijeti riješenje o zadržavanju/uništenju..tu imaš 14 dana vremena za žalbu pa ajmo reć u tom periodu možeš razmisliti šta ti je najpovoljnije..
i hajd da još jednom ponovim, tih je slučajeva vjerojatno 2% tako da i ako naručiš fake, vrlo je vjerojatno da ćeš fake i dobiti bez muke