View Single Post
Staro 24.04.2012., 19:23   #520
schetz
Premium

schetz's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
Citiraj:
Autor RAUL Pregled postova
Ja samo konstatiram da Carina nema pravne ovlasti da goni pojedinca bez istaznih radnji koje provodi Policija i sud.A taj cijeli postupak tesko da ce se pokrenuti zbog jednih slusalica, majice ili naocala.Kao sto sam negdje prije napisao, njima su interesantniji pravni subjekti nego fizicke osobe.
taj se postupak htjeli mi to ili ne, zaista pokreće zbog jednih slušalica,naočala itd...naravno, 98% lažnih proizvoda "prođe" ali kod onih koji ne prođu carina pokreće postupak..

koji je zapravo vrlo jednostavan, dolazi do povrede prava intelektualnog vlasništva u kojem carina ima pravo zadržati robu te ako se zaista i utvrdi spomenuta povreda carina nalaže uništenje krivotvorene robe...carina provodi taj postupak uz pomoć ovlaštenih odvjetnika za određen "brand" te dolazi do troškova tih samih odvjetnika,špedicije koja pomaže u postupku te troškova uništenja te robe...

sama policija tu ne provodi niti po zakonu treba nikakve istražne radnje...

možeš se i žaliti naravno, samo ako je zaista krivotvorina, ne znam na šta..možda nisam znao fora, ali ne bih znao koji troškovi odvjetnika tu proizlaza i koja je uspješnost žalbi obzirom da 99% ljudi jednostavno pristane na spomenute troškove...

vremenski imaš ovako...od trenutka kad roba dođe , carina ima pravo 14 dana zadržati robu radi provjere.. nakon toga robu mora pustiti ili u slobodan promet (ako nije krivotvorina, ili pak brand nije zaštićen u HR) ili mora donijeti riješenje o zadržavanju/uništenju..tu imaš 14 dana vremena za žalbu pa ajmo reć u tom periodu možeš razmisliti šta ti je najpovoljnije..

i hajd da još jednom ponovim, tih je slučajeva vjerojatno 2% tako da i ako naručiš fake, vrlo je vjerojatno da ćeš fake i dobiti bez muke
schetz je offline   Reply With Quote