Ajd malo da opletem po Sotoni III i fanbojima Sotone II
Hehe

sta mislis da tak te neki lega sto pojma nema o igrama pita sta igras a ti mu kazes Sotona III ili recimo starci bez obzira kolko ste stari
Vak...da znam a ko nezna trebao bi shvatit da famozna beta je 1/3 prvog akta i to je svojevrsni tutorial za igru jer blizz nevjeruje u zasebne tutorijale u igri.
A samim time da imate tutorijal u kojem ubijete bossa dobijete zute i igrate ga pa s zadnjim likom sam smanjio na oko 3 sata, rekao bi da je to poprilicno jeben tutorial naravno na pozitivu

I naravno na normal aka kažual tezini je.
Sotona III tm ce imati cak jos dodatnu Inferno tezinu koja se planira da bude konstantno izazovna(najvecim dijelom jer ce monsteri biti lvl veci od tebe minimalno i ti ih neces moci nadlvlati; max lvl u Sotoni IIi ce bit 60 a najobicniji imp u Infernu ce biti 61).
Sto se tice kontroverzne grafike da je inspirirana wowom...je
Al to je blizzov 'trejdmark' a i predugo su u wowu da bi znali nest drugacije napravit

A sto se tice same grafike pa izgleda ko kad bi wow nastavio evoluirati a ne da je zaostao u vremenu kao sto je u vise pogleda.
I naravno da je Sotona III u unrealu ili frostbiteu bi bilo lijepo ali to nije blizz i bliz nikad nije bio ultra high tech grafa(osim u filmicima mamicu im jeste vidjeli ove nove filmove...a i cutscenove iz jos wc III

) ali je imao pricu atmosferu...ma igrivost.
Za mrakan pa ima tu za reci ok Sotona 2 je imao svoje mracne trenutke(ono kad ti light circle je prakticki samo oko tebe i ono 'zagrlis' dusmana svoga
ali imao je i svjetlih trenutaka
Sad da ne nabrajam ali ipak da
Act I : 50% trckaras po vristinama,osvjetljenim vristinama i naravno kisnes
Act II : Pustinja...jel trebam jos sta dodat a i onaj mrak sto padne je vise ko gimmick jel su skontali e ovo bi bilo presvjetlo inace

Act III: Đungla ok je mracnija al bogati nije crna soba nikako
Act IV: Pakao se bas fino cakli od sve one lave
Act V: Trcis po velebitu...khm ovaj Arreatu iznad oblaka i stalno je sunjara i snijeg wtf ne?
A i Oriđiđi Sotona je bila mračnija ali cak ni ona nije bila TKO JE IZVADIO OSIGURAČ mračna.
Covjek bi se zakleo da je 90% igrače populacije Sotone šišmiši.
A ajmo sad o stvarima dodanim u Sotoni 3 raznorazni efekti: magla,osvjetljenja,interakcije s terenom,pjescane oluje.
To je bilo samo u ogranicenim kolicinama u dvojci.
Ali bit svega nije iso miki nist nevidim, guzda mene je struh!
Nego u atmosferi. Zamisli sebe samog s svojim crude daggerom u sumi po noci okruzenoj maglom a upravo je pala 'zvijezda' i ozivila sve mrtve i pustila demone da haraju svijetom.
Pa ti i tvoj kompanjon skitate se pustinjom po pjescanoj oluji a posvuda su ludi kultisti koji prizivaju jos lude spodobe da vas raskomadaju...
Stvar je u cjelokupnom dozivljaju a ne samo ajme u pustinji sam usred dana kako strasno
Ali ipak trojka u necem jos fejla barem meni...taj strah
Uopce ga nisam dozivio

E sad jel to sto sam kod dvojke jos bio balav ili sam s godinama gledanja horrora razvio imunitet na takve stvari nemam pojma al kad bi se kod pojavili monsteri ili bi reko kul scena ili mislio LOOT LOOT LOOOOOOT!!!
AAAAALLLLLLLLLLIIIIIIIIIII!!!!!
To je bila samo beta mali djelic igre koji kao sto rekoh sluzi ko tutorial.
Ako cu po tom sudit kakva je cijela igra onda sam kreten.
Sto se tice skillova i atributa te 'kustomizacije'(da koristim puno fingerquotesa pa sta

) mislim da tu malo ljudi seruckaju onak ko zecevi gomboce male.
Gle ja sam prvi protiv prepojednostavljivanja aka zaglupljivanja svega zivoga ali sam i protiv nepotrebne komplikacije i olaksavanja ako se to moze.
I DA ima razlike izmedu tog dvoje.
Ionako se u Sotoni II svi extra atributi nakon sto se nabildao do zeljene velicine glavni atribut trpali u vitality.
A gle sad cuda u Sotoni III za svaki lvl lik dobiva najvise bodova za svoj glavni atribut pa za vitality i onda po 1 za ostale.
Kak su mogli tak nest napravit!!!

Bit Sotone je u klikanju i ja zelim znat gdje je nestalo moje klikanje da raspodjelim atribute
Pa za skillove se cvili ovo ono nesto neznaju ni sami sto bi smislili...
-Ikonicni spellovi su tu check
-Novi spellovi su tu check
- lvlanjem se dobivaju novi spellovi sto direktno sto putem runa check
-manje vise svi spellovi su iskoristivi(to bumo jos vidjeli) check
Ajde iskreno kad ste s sorsericom koristili firebolt kad ste naucili fireball ili ice sphere???
S druidom obicne vukove kad ste dobili dire...
Zato su i morali uvest da stari skillovi daju beneficije novima.
I u cem je sad problem.
Imas prakticki vise spellova(iskoristivih bar), cijeli hotbar, mozes ih mijenjat i unaprijeđivat runama i za posebnog bossa podesiti posebni skillset a ne da bude barb vs monsteri imuni na fizicko iz Sotone 2.
Itemi ste kukali da sad nema vise inventory tetrisa da je nerealisticno da lik moze tolko nosit(a u dvojci poneses 7-8 maula ili oklopa iz cuga)
Ako os igrat tetris pa igraj tetris.
Dobar dio igre(citaj 70%) se vrti oko loota i sad se nemoras malo malo vracat u bazu da rasprodas skart robu(made in čajna) da bi dobio gold koji si spamao na kockanje jer nisi imao gdje potrosit a iovako najbolje iteme si dobio ko dropove....
Town portal super promjena nemoras vise teglit knjigu te stalno kupovat one pizdarije kojih nestane bas u kriticnom trenutku.
Pa to koristit da ti Hell Sotona ne razbije vaginu.
A na to se nadovezuje pot spam.
Isto tako sad imas craftanje i ono po prvi puta mos pravit iteme koje ces stvarno koristit i koji ce bit na nivou s onim sto ti se dropaju.
Jedino su indentifikaciju zajebali ono sta je tu fora gubljenje vremena?
Mogli su jednostavno izostavit i nebi nis falilo.Jedino bi neki fanboi cvilio kako sad nemoras pri svakom pojavljivanju u gradu uvalit Kejnu robu da ti kaze da je iz čajne.
I jos sad imas aukcije gdje mos naci i prodati onaj epski epic od epica sto ti je Sotona bacio kak si ga raspalio po celi.
A mozda se i obogatit ako ga uvalis nekom prebogatom klinji da mu e peen naraste.
Nemoras vise trgovat 'nadivlje'
I za kraj opet TO JE BILA BETA TUTORIAL(jest da je tak bilo i kod Battlefilda al to je druga prica)
Druga su vremena ljudi.Gejming nije vise obskuran vec postaje mainstream pa tako i igre postaju mainstream.A poso ide di je lova.Aj ti financiraj cijelu igru sam pa ce ti je tunat kak ti os.
Sotona I je bio pocetak klasik.Atmosfera jebena....taj bučer a tek dijalozi likova(neznas jel te vise plasi kad pricaju o bučeru il kad cujes FRESH MEAT!!!). Sotona II je legendaran. Pravi nastavak sve iz jedinice sto je bilo super je ostavljeno a sve lose unaprijedeno ili dodano novih stvari, kak bi nastavak i trebo bit.E to su bila vremena.....
A trojka je novi Sotona za novo doba.Mora da starimo...
Ali ipak to pravi blizz(da cak i ovaj novi blizz je nesto) i ipak znate da ce igra bit bar 3 put bolja od 'valpovke' koju danas dobijate. I sad ak za to vam se ne isplati dat bar za key jebiga onda.