Galaxy S2, nadograđen na VIPov ICS 4.0.3.
Podaci :
PDA : I9100BULPC
PHONE : I9100BULP6
CSC : I9100VIPLP3
Iako su gmail, gtalk i browser aplikacije definitivno vrlo privlačne, lock screen napokon bolje odrađen (čitaj, nema problema kod otključavanja), ostale stvari me nisu previše dojmile. Ono slajdanje/killanje aplikacija je dokazano infantilno i nepraktično, face unlock nepotreban feature. Samsung je u featuresima najavio Snapshot funkciju (snapping photos while recording video), nije implementirana.
Isto tako pobogu, gdje je stabilizacija videa? Maknut contacts tab iz phone aplikacije, potpuno nepotrebno. Prilikom upisa pina za mob, OK gumb je sad na desnoj strani - mora da su tjednima sastančili za ovu novost.
Te uz to par opako frustrirajućih bugova :
1. TWLauncher se često ruši, čak ponekad nisam uopće mogao baratati sa mobom, konstantni crash/start ciklus.
2. Camera kao da je malo sporija, iako je autofocus definitivno brži, i uveden audio zvuk. Problem je samo što je naopak.

3. Ponekad se neće spojiti na wifi, odnosno zablokira paljenje i gašenje wifija.
4. Jednom mi se ugašeni ekran nije htio uopće upaliti da dođem do lockscreena. Jedina opcija vađenje baterije i ponovno paljenje mobitela.
5. Za bateriju bih rekao da nema nikakvih poboljšanja, ali ni pogoršanja.
Ukupan dojam, svih bitnih featura koje sam osobno očekivao nema ili su nedorečeni i odziv sustava je općenito sporiji. Da nema nove gmail aplikacije gdje se defaultno mogu attachmentsi spremati, već bi bio na gingeru. Ovako sam još u dilemi. Ima li tko još iskustva sa bugovima i eventualne fixeve?