Tema: Hi-Fi
View Single Post
Staro 22.04.2012., 22:57   #6286
Kristijan_7
Just don't give a fuck

Kristijan_7's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Citiraj:
Autor dadosbcro Pregled postova
Sto se tice onog ampa, ima signal to noise ratio ilitiga odnos signala i suma > 70dB, e sada, vidim da neki slabiji modeli imaju i do 100dB...
znam da je vise bolje, ali me zanima da li bi to trebalo biti bitan faktor u odabiru? ...da li se osjeti razlika u kvaliteti zvuka izmedju 70dB i 100dB, tj. da li je > 70dB premalo?
Veći SNR je poželjan, što veći to bolji... 70db je dosta nisko, nije strašno, ali je nisko... BASH ampovi, imaju često preko 105db SNR-a... Hypex koliko sam vidio, ne izražava taj podatak za onaj amp od 75W na 8 ohm... Monacor ne izražava damping factor. Što je podatak koji govori koliko kontrole pojačalo ima nad driverom nakon što signal prestane. Zato i jesam gore rekao da bi ja ipak na Hypex-a, makar bio i slabiji. Ionako trebaš tražiti pojačalo koje po snazi odgovara driveru, dakle, unutar gornje trećine snage koju woofer može podnijeti... Mislim da taj Hypex nebi razbijao prozore, ali bi dao konkretan i precizan bas. Za Monacor, neznam...