Pozdrav ljudi, trebao bih pomoć/savjet..
Ovako imam napravljeno 5-6 klasa preko hibernatea, povezane su i sve to... sve radi ok.. doduse napravio sam samo da napune bazu sa random podacima, tek toliko da vidim ako keyevi rade. E sad me zanima, napravit ću bezveze ovako. ako imam klasu Test (samo ću napravit dolje tek toliko, koja je preko hibernatea vezana za tablicu "test" )
Code:
public class test {
private long id;
private String ime;
public long getid(){
return this.id;
}
public void setid(long id){
this.id=id;
}
public String getname(){
return this.name;
}
public void setname(String name){
this.name=name;
} }
npr. to je klasa koju imam, i to sve radi, unošenje podataka random u nju preko hibernatea. Al kako bih sad mogao napraviti apstraktnu klasu za nju, npr da se zove AbstTest i da ta klasa služi za komunikaciju sa bazom (insert,update, select,delete) koju će neki drugi moduli programa moći implementirati kasnije. Po netu sam tražio kao primjere, i napravio sam da klasa Test extends AbstTest , i kao u njoj na primjer napravio čisti select i ispis, ali ne vidim razliku između izrade toga u apstraktnoj klasi ili u samoj Test klasi,niti vidim kako bi to mogli drugi djelovi programa koristiti po potrebi,znači za update, delete i to. je da kod poziva naravno instanciram poziv iz Test klase kako god jer ne mogu iz apstraktne.
Ali ako netko može samo na primjeru ta 2 atributa u tablici barem reć kako bi to trebali izgledati ukoliko netko ima iskustva sa time. ja učim javu tek pa eto, ne želim odustat kad zapnem, a na netu nisam našao nešto takvo baš, našao jesam primjere abst klase ali ne mogu vidit neku primjernu. mada pretpostavljam što bi ona teoretski trebala biti.. hvala puno